82w5vzsg4p

Sluit je vandaag nog aan!

Het lidmaatschap van Horeca Vlaanderen is een must voor iedere horeca-uitbater die goed geïnformeerd wil zijn en wil blijven gaan voor een betere horeca! Bovendien komen wij iedere dag opnieuw op voor jouw belangen en maak je samen met je collega’s deel uit van het grootste horecanetwerk. Sluit je dus snel aan, want samen staan we sterk!

#samensterk

 

Ecocheques: sectoraal ledenvoordeel

De cao ecocheques geldt voor onbepaalde duur en voorziet in de toekenning van ecocheques voor een bedrag van maximum 250 euro per jaar. Je kan er ook voor kiezen de ecocheques te vervangen door een gelijkwaardig voordeel zoals een verhoging van de werkgeversbijdrage in de maaltijdcheques. Let op: je hebt hiervoor nog de tijd tot 31 december. Heb je op 31 december geen actie ondernomen, dan moet je dus alsnog ecocheques betalen.

Exclusieve ledenkorting bij Edenred

Als lid van Horeca Vlaanderen, geniet je bij Edenred van een voorkeurtarief op je Ticket EcoCheque-bestellingen!

Ledenvoordeel
Al klant bij Edenred of niet, bestellen is snel en eenvoudig! Log je in via deze link om van je voordeeltarief gebruik te maken en om te bestellen.

Voor Ticket Restaurant:

  • 35% korting op de basis-prestatievergoeding
  • Edenred-kaart voor 4 euro

Voor Ticket EcoCheque:

  • 40% korting op de basis-prestatievergoeding


Heb je interesse om dit ledenvoordeel te gebruiken? Edenred begeleidt je stap voor stap. Zo detecteren ze automatisch het aantal Edenred-kaarten die nodig zijn en levert ze direct aan je medewerkers.

Bestel je gewoonlijk ecocheques in papieren formaat? Houd er dan rekening mee dat papieren cheques op verzoek van de Nationale Arbeidsraad zijn verdwenen op 31 januari 2021. Dit is dus hét moment om over te schakelen op elektronische cheques, die tal van voordelen bieden, voor bedrijven, begunstigden en handelaars (versnelde terugbetaling).

► Eenvoudiger: bestelling, levering en verdeling verlopen veel makkelijker

► Praktischer: steeds binnen handbereik en tot op de cent nauwkeurig voor elke aankoop

► Groter netwerk: meer winkels aanvaarden de elektronische versie en ook aankopen online zijn mogelijk.

Vergeet niet om je werknemers een overeenkomst te laten tekenen voor de omschakeling van papieren naar elektronische cheques. Hier vind je een voorbeeld van een overeenkomst om je te helpen.

Meer info op www.edenred.be.

Wie komt in aanmerking voor ecocheques?

Elke werknemer tewerkgesteld in een onderneming die ressorteert onder het Paritair Comité voor het Hotelbedrijf; ongeacht of dat in een voltijds of deeltijds regime is. Genieten niet van het voordeel: studenten onderworpen aan de voordelige solidariteitsbijdragen. 

Deeltijdse werknemers hebben recht op de bedragen van 250 euro berekend als volgt: bedrag voor een voltijdse werknemer × het aantal in de loop van de referteperiode effectief gepresteerde of gelijkgestelde dagen, gedeeld door 260. Indien het arbeidsstelsel van de voltijds tewerkgestelde werknemers 6 dagen per week bedraagt, moet dit aantal gedeeld worden door 312 (in plaats van 260). Elke effectieve of gelijkgestelde dagprestatie telt voor één dag, ongeacht de duur van de dagprestatie. Dezelfde regels zijn van toepassing op gelegenheidswerknemers.

Voor elke werknemer die niet gedurende de volledige referteperiode via een arbeidsovereenkomst met de werkgever verbonden is (onvolledige prestaties), wordt het bedrag van de ecocheques verhoudingsgewijs verminderd volgens de volgende regel: max. bedrag × aantal volledige kalendermaanden gedekt door de arbeidsovereenkomst tijdens de referteperiode gedeeld door 12. Voor onvolledige kalendermaanden wordt de premie berekend volgens de regels van toepassing op deeltijdse werknemers (op basis van het aantal effectief gepresteerde dagen of gelijkgestelde dagen). Het totale bedrag van de ecocheques is dan de som van beide resultaten.

Hoe bestellen?

Om gebruik te maken van het voordeeltarief moet je ingelogd zijn. Ecocheques bestellen kan via deze link.

Waarom Edenred?

Met meer dan 40 jaar ervaring in België, is Edenred marktleider inzake extralegale voordelen, met meer dan 1,8 miljoen Belgen die elke dag een oplossing gebruiken.

Tal van exclusieve voordelen

  • Snelle activatie van alle oplossingen
  • Begeleiding en advies: juridisch toezicht, toegewijd commercieel team, notificaties voor werknemers…
  • 4 oplossingen op 1 kaart: maaltijdcheques, ecocheques, cadeaucheques en Sport & Cultuurcheques
  • Performante technologie met activatie van de pincode op aanvraag en betaling met of zonder contact tot € 50
  • Online aankopen met Ticket EcoCheque dankzij de Edenred-kaart
  • Het grootste netwerk van handelaars die de Edenred-kaart aanvaarden

Bijkomend: De lijst met artikelen en diensten die met ecocheques kunnen worden betaald, is verder uitgebreid én werd verduidelijkt om het de gebruiker nog gemakkelijker te maken.

Edenred brengt een gloednieuwe kaart uit op de Belgische markt die met onvergelijkbare nieuwigheden de traditionele kaarten het nakijken geeft!

1. Krachtiger
De nieuwe kaart wordt niet alleen aanvaard in het Edenred-netwerk, maar ook in het hele Mastercard-netwerk. Goed voor tienduizenden extra winkels dus!

2. Innovatiever
Mobiel betalen (met een smartphone, smartwatch …) en online betalen (aankopen op het internet) is kinderspel dankzij de kaart.

3. Milieuvriendelijker
De kaart is gemaakt van gerecycleerd pvc-afval uit de industrie. Een primeur in België!

4. En nog steeds 4-in-1
Eén enkele kaart voor maar liefst vier oplossingen: Ticket Restaurant, Ticket EcoCheque, Ticket Compliments en Ticket Sport & Culture.

 

Praktische informatie

1. Wie krijgt de nieuwe kaart?
- Nieuwe werknemers die nog geen Edenred-kaart hebben.
- Werknemers die al een Edenred-kaart hebben, krijgen hun nieuwe kaart zodra hun huidige niet meer geldig is.

2. Moet ik een nieuw contract afsluiten om de nieuwe kaart te krijgen?
Nee, de nieuwe kaart vervangt gewoon de oude. Contractueel verandert er dus niets.

3. Moet ik de nieuwe kaart zelf bestellen?
U hoeft de nieuwe kaarten niet te bestellen. Edenred merkt automatisch hoeveel kaarten er nodig zijn voor de werknemers die er geen hebben en voegt ze toe aan uw bestelling.


Kom alles over de nieuwe Edenred-kaart te weten in het dit filmpje

TicketEcoCheque-Color-RGB.PNG

       

      

Restaurant-payement-NewCard