Samenwerken, Samengroeien
Eén van de meest prangende uitdagingen in de horecasector is het huidige personeelstekort. Daarnaast is duurzaamheid vandaag de dag niet meer weg te denken uit onze leefwereld. Van voeding en ecologische materialen tot een gezond personeelsbeleid. Meer dan ooit is het belangrijk om de juiste man/vrouw op de juiste plaats te hebben. Kwaliteitsvolle en gedreven werknemers aantrekken en tevreden houden is een must. Op dat laatste zet Horeca Vlaanderen, in samenwerking met Toerisme Vlaanderen, in met het project: « Samenwerken, Samengroeien ».
Een duurzaam personeelsbeleid is broodnodig om personeel aan te trekken. Horecazaken die duurzaamheid uitdragen, trekken heel wat geïnteresseerde medewerkers aan, die bovendien met een goed uitgewerkt personeelsbeleid langer aan boord blijven.
Horeca Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen rollen samen met experten een uniek traject uit dat ondernemers begeleidt tot een duurzaam personeelsbeleid.
Het traject « Samenwerken, Samengroeien » bestaat uit drie onderdelen:
- Een financiële scan
- Een ondernemersscan
- Een employee journey
Financiële stabiliteit
Je kan geen duurzame relatie opbouwen met je medewerkers als er geen financiële stabiliteit in je horecazaak is.
We gaan samen met jou, individueel, door je cijfers om verbeterpunten te vinden en remedies te bedenken die voor jou van toepassing zijn. Door benchmarks vanuit onze database kunnen we jouw prestaties goed vergelijken met heel wat van je collega’s. Het spreekt daarbij voor zich dat we alle gegevens strikt confidentieel behandelen.
Je moet zelf geen ingewikkelde berekeningen maken, die maken wij voor jou. Het doel is om concrete acties met jou te bepalen om tot een sterkere financiële stabiliteit te komen.
We gaan op zoek naar optimaal rendement: het niveau van rendement dat voor een mooie vergoeding voor de ondernemer zorgt, financiële stabiliteit biedt, en tegelijkertijd ruimte laat om de medewerkers duurzaam aan het werk te houden.
Jij als ondernemer
Door de ondernemersscan leg je de focus op jezelf als ondernemer.
Welke persoonskenmerken maken het jou makkelijker als ondernemer? Welke taken liggen je het best? Welke manier van leidinggeven past het best bij jouw eigenheid? Waar kan je nog in groeien? Welke zaken geef je best uit handen? Na dit traject heb jij een juist beeld van jouw sterktes en interesses zodat jij bewustere keuzes kan maken voor jouw bedrijf.
Jouw medewerkers
Tijdens de employee journey kijk je naar je medewerkers.
Het is immers de bedoeling je medewerkers te laten groeien en voor een lange periode aan boord te houden. Om deze kans te vergroten, zal je hen begeleiden vanaf dag één. Soms zal dat makkelijk verlopen, soms wat lastiger. Na dit traject heb je niet enkel vaardigheden geoefend maar heb je ook een plan met begeleidend materiaal uitgewerkt om jou te ondersteunen.
! Optionele webinars ondernemersscan en Employee Journey !
Deze pijler alsook de “ondernemersscan” hebben optionele webinars. Hieronder vind je een overzicht samen met de inschrijflink.
93% van de deelnemers van het traject “Samenwerken, Samengroeien” gaat inzichten toepassen
Tijdens een dynamisch slotevent op Horeca Expo maakten Horeca Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen de resultaten bekend van het traject Samenwerken, Samengroeien. In een interactieve setting werden de belangrijkste inzichten en uitkomsten van het traject toegelicht door de experten. Het werd een mooie gelegenheid om samen te reflecteren op het proces.
“Onze horecaondernemers zijn onmisbaar in ons toeristisch landschap. Maar even belangrijk daarin
zijn al deze werknemers die elke dag keihard hun best doen. Een duurzaam personeelsbeleid is dan
ook cruciaal”, reageert minister van Toerisme, Melissa Depraetere. “Ik vind het belangrijk dat we
blijven inzetten op werkbaar werk. Dat is goed voor het fysiek en mentaal welzijn van ons
horecapersoneel. En dat komt dan op zijn beurt onze horecaondernemers ten goede. Want goed en
gemotiveerd personeel is van onschatbare waarde.”
In zes maanden tijd leverde het traject voor de honderd deelnemende horecaondernemers leerrijke
resultaten op, die goed zijn voor de rest van hun professionele horecacarrière. Deze resultaten
ontdekten we samen tijdens het slotevenement van Samenwerken, Samengroeien op de Horeca
Expo.
Het traject bood horecazaken specifieke begeleiding van coaches met sectorgerichte expertise. Uit de
evaluatie blijkt dan ook dat de meeste deelnemers van het traject "Samenwerken, Samengroeien"
van plan zijn om de opgedane kennis in hun horecazaak toe te passen. Veel ondernemers willen
bijvoorbeeld efficiënter hun gerechten bereiden, focussen op het aanpakken van voedselverlies, hun
personeelsbeleid aanpassen en letten op het taalgebruik bij sollicitaties.
De positieve reacties laten zien dat deelnemers de waarde inzien van de adviezen. Ze zijn zich meer
bewust geworden van hun eigen sterke punten, weten beter hoe ze met hun personeel kunnen
communiceren, en hebben handige tips gekregen om hun zaak efficiënter te laten draaien.
93% van de deelnemers toont intentie om de inzichten in te zetten en de overgrote meerderheid wil
dit op meerdere vlakken doen. Daarnaast is ook 93% tevreden over het traject en de verschillende
fases ervan. De overgrote meerderheid raadt het traject dan ook aan collega’s.
“Op het terrein zien we al dat horecazaken die een duurzaam personeelsbeleid voeren, meer
geïnteresseerde medewerkers aantrekken. En die medewerkers blijven bovendien langer aan boord”,
stelt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. “Met dit begeleidingstraject hebben we de
ondernemers willen aantonen dat een duurzaam personeelsbeleid ontwikkelen echt mogelijk is, op
maat en binnen ieders mogelijkheden. De positieve evaluatie door de deelnemers is een bewijs dat
deze bijkomende inzichten waardevol zijn om, samen met hun medewerkers, (verder) te groeien en
gasten met een glimlach te verwelkomen.”
Je kan alle informatie terugvinden op www.samenwerkensamengroeien.be