INLOGGEN     HOME     CONTACT

 

Hét lekkerste collectief van Vlaanderen en Brussel

Jong Keukengeweld

 

Jong Keukengeweld verenigt jonge topchefs (t.e.m. 35 jaar) die de Vlaamse gastronomie belichamen en tot bij jongeren (18 - 35 jaar) brengen. Hoe doen ze dat? Door voor perfectie te gaan zonder gepolijst te zijn. Door ongeacht de omstandigheden – ondergronds, in de lucht en op eender welke plek in de wereld – de lekkerste gerechten te bereiden. Door respect te tonen voor seizoenen en ambachten, maar elkaar hierin ook te blijven uitdagen. Gedaan dus met dat stijf gedoe! 

Topgastronomie – Vlaamse gastronomie – draait vooral om smaken, proeven, zintuigen prikkelen en durven. En laat dat hetgene zijn wat onze Jong Keukengeweld-chefs voor ogen hebben.

Ambassadeurs van Vlaamse tafelcultuur
Al meer dan een decennium lang is Jong Keukengeweld de maizena tussen aanstormend keukentalent en jonge enthousiaste foodies. Sinds 2020 sloegen Horeca Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen hiervoor de handen in elkaar, maar de huidige samenwerkingsovereenkomst liep eind 2023 ten einde. Voortaan neemt Horeca Vlaanderen het collectief volledig onder haar eigen vleugels. 

Omdat we, als sectorfederatie, nog steeds sterk in het belang van het project geloven alsook het enthousiasme bij zowel de jongeren als de chefs niet kunnen ontkennen, nemen we vanaf 2024 deze grote groep gastronomieliefhebbers onder onze eigen vleugels, zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. De Vlaamse gastronomie toegankelijker maken voor een jonger publiek is de voornaamste doelstelling van Jong Keukengeweld. En zo kunnen we tonen dat Vlaanderen de lekkerste bestemming van Europa is.

De nieuwe editie van Jong Keukengeweld kende een ongezien succes tijdens haar eerste jongerenactie, want maar liefst 37.824 couverts werden geserveerd aan jonge, culinaire liefhebbers. Met 31 ambitieuze nieuwelingen en 42 vertrouwde smaakmakers telt het collectief van Jong Keukengeweld 2024-2025 maar liefst 73 jonge chefs uit 70 restaurants in Vlaanderen en Brussel. De hoge opkomst toont aan dat de Vlaamse gastronomie leeft onder onze jongeren.

 

Wil je volgende editie van Jong Keukengeweld zelf roeren in de kookpotten?

As je niet ouder bent dan 35, en liefde hebt voor lokale producten en megasupergoed kunt koken, dan kan dat! Want ja, een ei bakken, dat kan nonkel Rudy ook. De inschrijvingen voor Jong Keukengeweld 2025-2026 gaan binnenkort open. Stuur ons een mailtje jongkeukengeweld@horeca.be 

Ondertussen kan je ons alvast proberen omkopen met koekjes. We zullen het aan niemand verklappen.


Meer informatie
Voor meer informatie: www.jongkeukengeweld.be
Facebook: www.facebook.com/jong.keukengeweld
Instagram: www.instagram.com/jongkeukengeweld
#jongkeukengeweld 

Onze structurele partners

Banner structurele partners (1).png