INLOGGEN     HOME     CONTACT

 

Hét lekkerste collectief van Vlaanderen en Brussel

Jong Keukengeweld

 

Jong Keukengeweld verenigt jonge topchefs (t.e.m. 35 jaar) die de Vlaamse gastronomie belichamen en tot bij jongeren (18 - 35 jaar) brengen. Hoe doen ze dat? Door voor perfectie te gaan zonder gepolijst te zijn. Door ongeacht de omstandigheden – ondergronds, in de lucht en op eender welke plek in de wereld – de lekkerste gerechten te bereiden. Door respect te tonen voor seizoenen en ambachten, maar elkaar hierin ook te blijven uitdagen. Gedaan dus met dat stijf gedoe! 

Topgastronomie – Vlaamse gastronomie – draait vooral om smaken, proeven, zintuigen prikkelen en durven. En laat dat hetgene zijn wat onze Jong Keukengeweld-chefs voor ogen hebben.

Ambassadeurs van Vlaamse tafelcultuur
Al meer dan een decennium lang is Jong Keukengeweld de maizena tussen aanstormend keukentalent en jonge enthousiaste foodies. Sinds 2020 sloegen Horeca Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen hiervoor de handen in elkaar, maar de huidige samenwerkingsovereenkomst liep eind 2023 ten einde. Voortaan neemt Horeca Vlaanderen het collectief volledig onder haar eigen vleugels. 

Omdat we, als sectorfederatie, nog steeds sterk in het belang van het project geloven alsook het enthousiasme bij zowel de jongeren als de chefs niet kunnen ontkennen, nemen we vanaf 2024 deze grote groep gastronomieliefhebbers onder onze eigen vleugels, zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. De Vlaamse gastronomie toegankelijker maken voor een jonger publiek is de voornaamste doelstelling van Jong Keukengeweld. En zo kunnen we tonen dat Vlaanderen de lekkerste bestemming van Europa is.

In het najaar van 2024 zal de 14de editie van Jong Keukengeweld plaatsvinden. In 2023 schoven nog bijna 45.000 jongeren hun benen onder tafel bij de beste zaken die Vlaanderen en Brussel te bieden heeft. 


Meer informatie
Voor meer informatie: www.jongkeukengeweld.be
Facebook: www.facebook.com/jong.keukengeweld
Instagram: www.instagram.com/jongkeukengeweld
#jongkeukengeweld 

Onze structurele partners

Banner structurele partners (1).png