INLOGGEN     HOME     CONTACT

 

Projecten om van te smullen

 

Beginnen doen we met twee culinaire projecten: (Junior) National Culinary Team en Jong Keukengeweld. Het (Junior) National Culinary Team is een project van de Flanders Food Faculty, uitgevoerd door Horeca Vlaanderen, met als doelstelling de uitstraling van de Vlaamse keuken wereldwijd versterken door topprestaties na te streven in belangrijke internationale culinaire wedstrijden. Hét collectief van de beste jonge chefs (-30 jaar) van Vlaanderen en Brussel: dat is Jong Keukengeweld, een initiatief van Horeca Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen. 

 

 

 

 

Jong Keukengeweld

Jong Keukengeweld verenigt 54 jonge topchefs die de Vlaamse gastronomie belichamen en tot bij jongeren brengen. Hoe ze dat doen? Door voor perfectie te gaan zonder gepolijst te zijn. Door elkaar te inspireren en uit te dagen. Door ongeacht de omstandigheden – ondergronds, in de lucht, op het strand, in toprestaurants en over de hele wereld – de lekkerste gerechten te bereiden. Door respect te tonen voor seizoenen en ambachten. Gedaan dus met dat stijf gedoe. Topgastronomie – Vlaamse gastronomie – draait vooral om smaken, proeven, zintuigen prikkelen en durven. En laat dat hetgene zijn wat onze Jong Keukengeweld-chefs voor ogen hebben.

Ambassadeurs van Vlaamse tafelcultuur
Jong Keukengeweld is een initiatief van Horeca Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen ondersteund door de toeristische provinciale organisaties, de kunststeden en Horeca Forma. Jong Keukengeweld startte tien jaar geleden dankzij Westtoer, waarna het naar Horeca Vlaanderen verhuisde en verder groeide onder de vleugels van Toerisme Vlaanderen. Sinds kort is Jong Keukengeweld opnieuw een project van Horeca Vlaanderen.

Culinair genot tot bij de jonge mensen brengen: dat is waar we voor gaan. Jaar na jaar levert Jong Keukengeweld de mooiste selectie Vlaamse, jonge chefs af. Een project waar Horeca Vlaanderen erg trots op is en graag verder mee de schouders onder zet”, aldus Matthias Decaluwe, CEO Horeca Vlaanderen.

Meer informatie
Voor meer informatie: www.jongkeukengeweld.be
Facebook: www.facebook.com/jong.keukengeweld
Instagram: www.instagram.com/jongkeukengeweld
Beeldmateriaal: https://www.flickr.com/photos/181612281@N07/albums
#jongkeukengeweld 

Onze structurele partners

 Lia  CombinatielogoVLAIO  202309_CCV Logo - Tagline - Vertical - CMYK - Image.png Klik om een afbeelding te selecteren uit de multimedia database