Horeca Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen lanceren project « Samenwerken, Samengroeien » voor een duurzaam personeelsbeleid
Een van de meest prangende uitdagingen in de horecasector is het huidige personeelstekort. Meer dan ooit is het belangrijk om kwaliteitsvolle en gedreven werknemers aan te trekken en tevreden te houden. Daarom slaan Horeca Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen de handen in elkaar om ondernemers in heel Vlaanderen te ondersteunen bij het voeren van een duurzaam personeelsbeleid. Samenwerken, Samengroeien!
Duurzaamheid is vandaag de dag niet meer weg te denken uit onze leefwereld. Van voeding en ecologische materialen tot een gezond personeelsbeleid. Op dat laatste zet Horeca Vlaanderen, in samenwerking met Toerisme Vlaanderen, in met een nieuw project: Samenwerken, Samengroeien.
In de praktijk zien we dat horecazaken die duurzaamheid uitdragen heel wat geïnteresseerde medewerkers aantrekken, die bovendien met een goed uitgewerkt personeelsbeleid langer aan boord blijven. Horeca Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen rollen samen met experten een uniek traject uit dat ondernemers begeleidt tot een duurzaam personeelsbeleid.
Drie pijlers voor duurzaam ondernemen
Ondernemers die deelnemen aan « Samenwerken, Samengroeien » zullen een traject doorlopen dat gebaseerd is op drie pijlers: een financiële scan, een ondernemersscan en de employee journey. Bij elke stap wordt de horeca-uitbater ondersteund door experts in het vak. Op die manier worden ondernemers en hun medewerkers begeleid in de ontwikkeling van hun competenties die nodig zijn om te leren, doelgericht samen te werken en om resultaten te halen.
Naar een beter personeelsbeleid in 6 maanden
Met vijf provinciale KICK-OFF events in mei maakt Horeca Vlaanderen horecaondernemers warm om dit unieke begeleidingstraject te volgen. Dan volgt een traject met zowel online als fysieke sessies met een individuele aanpak.
Schrijf je nu in voor een KICK-OFF event in jouw buurt via één van de onderstaande links:
- Maandag 13/05 van 13u tot 17u: Thor Park, Thor Park 8300, 3600 Genk
- Donderdag 16/05 van 09u tot 12u: Novotel, Vuurkruisenlaan 4, 3000 Leuven
- Donderdag 16/05 van 14u tot 17u: Martin’s Patershof, Karmelietenstraat 4, 2800 Mechelen
- Dinsdag 21/05 van 09u tot 12u: Radisson Blu, Frank Van Ackerpromenade 17, 8000 Brugge
- Dinsdag 21/05 van 14u tot 17u: Plein Authenthiek, Nieuwescheldestraat 1, 9052 Gent
In november zullen de resultaten van dit project aan de wereld getoond worden op een groots slotevent op Horeca Expo.
Meer info over het traject kan je vinden op de website van Horeca Vlaanderen.