Eerste fysieke bijeenkomst van feestzaal- en cateringcommissie

Dinsdag verzamelden heel wat cateraars en feestzaaluitbaters in Brussel voor de eerste fysieke bijeenkomst van de feestzaal- en cateringcommissie van Horeca Vlaanderen. In goede banen geleid door Gregory Van Wonterghem worden in zo’n sectorcommissie belangrijke thema’s rechtstreeks uit het veld op tafel gelegd en wordt er naar oplossingen gezocht waar het nationale niveau dan mee aan de slag kan.

WhatsApp Image 2022-02-15 at 4.30.58 PM


Een nieuwe sectorcommissie oprichten in volle crisis is geen eenvoudige opdracht. Enkele cateraars en feestzaaluitbaters sloegen toch de handen in elkaar en onder de vleugels van ondernemersorganisatie Horeca Vlaanderen zag de commissie gisteren officieel het levenslicht.

In zo’n commissie delen collegacateraars en -feestzaaluitbaters hun knelpunten en bekommernissen over de subsector met elkaar. Belangrijk is dat iedereen naar elkaars verhalen luistert en dat er uiteindelijk ook iets concreet met de input gebeurt. Zo kan bijvoorbeeld Horeca Vlaanderen op politiek niveau aankaarten wat er verbeterd kan worden om de kwaliteit en het rendement van de sectoren te verbeteren.

“Samen met de leden van de commissie werd er gedebatteerd over de actuele problemen van de cateraars en feestzaaluitbaters. We zitten namelijk in de laatste lijn in het overleg over de globalisatiepremie. Zij zijn de ondernemers bij uitstek die daarvoor in aanmerking moeten komen, gezien de klappen die zij de voorbije twee jaar hebben moeten opvangen. We gaan daarvoor op deuren blijven kloppen om hen een toekomst te geven met bijkomende ondersteuning. Maar dat doen we met een glimlach, want ook zij verdienen het om uit deze crisis te komen”, vertelt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen, achteraf.

Bekijk in de video hieronder wat enkele leden van deze eerste bijeenkomst vonden.