Young Chefs Team stelt 5 nieuwe jonge topkoks voor

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts gaat vandaag via een selectieproef op zoek naar de grootste culinaire talenten uit Vlaanderen. Tien jonge chefs strijden in Metro Noord in Antwerpen voor een felbegeerde plaats in het Young Chefs Team. Dit 11-koppige team mag in februari 2020 ons land vertegenwoordigen op de Olympiade der Köche in het Duitse Stuttgart.

YilBQJ5A

 

In februari 2020 nemen we voor het allereerst deel aan de Olympiade der Köche met het Young Chefs Team. De culinaire Olympische Spelen, zeg maar. Een uiterst belangrijke wedstrijd waar we hoog mikken, zeer hoog. Om het team te versterken, werd daarom vandaag een selectieproef gehouden en verkoos een vijfkoppige jury de zes beste jonge chefs. Zij worden meteen ondergedompeld in het leven van een Young Chef-teamlid: zo worden zij op intensieve wijze door bondscoach Jo Nelissen klaargestoomd om te presteren op de Olympiade der Köche in februari 2020.

Jo Nelissen: “Door middel van een mystery box konden we vandaag hun creativiteit, techniek en stressbestendigheid testen. Met de nieuwe lichting telt het team voortaan 12 leden, waarvan 6 nieuwelingen. Het Young Chefs Team brandt namelijk van de ambitie. Ik kijk er naar uit om met dit team naar Stuttgart te trekken!”.

Het National Culinary Team, waar het Vlaams Young Chefs Team onder valt, vloeit voort uit de Flanders Food Faculty, een initiatief van Horeca Vlaanderen, Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts en Toerisme Vlaanderen om de Vlaamse eet-, drink- en tafelcultuur in binnen- en buitenland te promoten. “Horeca Vlaanderen ziet dit als een mooie gelegenheid om jonge talenten vroeg te ontdekken en hen maximaal in hun talenten te ondersteunen”, zegt CEO van Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwe. Eén van de doelstellingen van de Flanders Food Faculty is Vlaamse culinaire talenten beter laten scoren op internationale culinaire wedstrijden. 

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts: “Vlaanderen kan zich qua culinair talent meten met de wereldtop. De resultaten van onze topkokteams zullen afstralen op heel Vlaanderen”, zegt Weyts. “Het succes zal bovendien jonge culinaire talenten inspireren om zich toe te leggen op hun gastronomische gaven.”

 

De nieuwe lichting Young Chefs:

Pim Meiresone, 19 jaar

Jesse Bastian, 23 jaar

Elien Verhulst, 21 jaar

Noah Vanneuville, 23 jaar

Celine Vandenborne, 20 jaar

 

U kan de avonturen en prestaties van het Vlaams Young Chefs Team volgen op:

Facebook https://www.facebook.com/NationalCulinaryTeamBE/
Instagram https://www.instagram.com/nationalculinaryteambe/

Beeldmateriaal treft u hier:   https://www.flickr.com/photos/youngchefsteam/