Ontdek het nieuwe opleidingsaanbod van de Horeca Academie

 Ook in 2017 biedt de Horeca Academie u, met steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen, kwaliteitsvolle en kosteloze opleidingen aan. Hier vindt u het splinternieuwe aanbod van dit voorjaar.

logo

Een overzicht van alle opleidingen vindt u op www.horeca-academie.be

 

OPLEIDINGEN

Licht uw onderneming door: Tips en tricks om uw zaak te verbeteren

Deze opleiding is ondertussen een evergreen in het aanbod van de Horeca Academie. Onder het motto ‘Meten is weten’ krijgt u een hele namiddag tips en tricks om uw zaak te verbeteren. De trainer kijkt hierbij door een financiële bril en bespreekt en leert hoe uw zaak te analyseren.

 

Arbeidsrecht voor horeca en de begeleidende maatregelen n.a.v. de kassa: Een update

In januari 2016 werd de geregistreerde kassa officieel ingevoerd. Ter compensatie voerde de federale regering in december 2015 een aantal maatregelen in. Ook in 2016 volgden enkel belangrijke maatregelen. Horeca Vlaanderen geeft meer uitleg bij deze maatregelen. Daarnaast behandelen we de belangrijkste topics van het sociaal recht in de horeca en de veranderingen die u rechtstreeks aanbelangen.

 

Foodcostcalculatie: Hoe houdt u uw foodcost onder controle?

Een succesvolle zaak uitbaten houdt meer in dan lekker eten presenteren aan uw gasten. U moet ook weten wat de kostprijs is van de gerechten en welke marge u over houdt op het einde van de service.

Door uw foodcost te controleren, zit u zelf aan het stuur van uw onderneming. Het geeft u controle over uw financiële situatie en voorkomt dat u bijvoorbeeld na enkele maanden plots voor verrassingen staat en ineens het roer drastisch moet omgooien.

 

Google Analytics: Hoe kan u het verkeer op uw website monitoren?

Google is de meest bekende en gebruikte online zoekmachine ter wereld. Dagelijks zoeken miljoenen mensen via websites informatie op en delen deze dan met anderen. Een tafeltje reserveren, een hotel boeken en informatie over de openingsuren vindt men met enkele muisklikken. Een up-to-date website is dan ook onmisbaar geworden in deze digitale wereld. De meeste horeca-ondernemingen beschikken over een website, maar weet u ook hoeveel bezoekers uw website dagelijks bekijken en welke acties ze ondernemen op uw website?

  

Inspiratiesessies: Succesvolle horeca-ondernemers aan het woord: Laat u inspireren door collega’s

Ondernemen in de horecasector is geen sinecure. Successen gaan gepaard met falingen en naast een volle bezetting in de ene periode kunnen rode cijfers opduiken in de andere. Elke ondernemer heeft zowel positieve verhalen te vertellen over zijn zaak, als verhalen van twijfel, onzekerheid en frustratie. Er valt dus veel te leren van elkaars succes- en falingsverhalen. Daarom nodigt Horeca Vlaanderen per provincie twee ondernemers uit die komen spreken over hun zaak.

 

Nadat de twee ondernemers het verhaal van hun zaak brachten, zal Filip Nicasi een gesprek tussen de ondernemers, en met de zaal, modereren. Hier hebt u de kans om al uw vragen te stellen en in gesprek te treden met uw collega-horeca-ondernemers. Een inspirerende namiddag is verzekerd!