8 maart: ondernemers aan het woord te Brugge

Op woensdag 8 maart komen Xavier Vercaemst (Hotel Andromeda / Oostende) en Stefaan Couttenye ('t Hommelhof / Watou) te Brugge getuigen over hun ervaringen als ondernemer in de horecasector.

Inspiratiesessie (2)

 

De twee ondernemers getuigen over de opstart van hun zaak, het aanwerven en omgaan met personeel, de marketingstrategieën die worden gebruikt alsook de tegenslagen en wat men hieruit geleerd heeft.

Na de getuigenissen volgt een gesprek met de aanwezige ondernemers gemodereerd door Filip Nicasi. Wie wenst heeft de kans om vragen te stellen en in gesprek te treden met collega-ondernemers. Ongetwijfeld keert u met een aantal nieuwe ideeën en inzichten weer naar huis.

Xavier Vercaemst

Alhoewel Xavier Vercaemst in een hoteliersfamilie geboren is, had hij aanvankelijk helemaal geen ambitie in die richting: te hard werken. De dag na zijn afstuderen werd hij er door omstandigheden echter onmiddellijk ingegooid en … nu wil hij er niet meer uit. Met Hotel Andromeda in Oostende als (voorlopige?) parel aan de kroon, runt hij samen met zijn echtgenote Inge Decuypere ondertussen vier hotels aan de kust: goed voor driehonderd bedden.

www.andromedahotel.be

Stefaan Couttenye

Na Ter Duinen leert Stefaan Couttenye de knepen van het vak bij de vooruitstrevende chef Marc Paesbrugghe. Op erg jonge leeftijd start hij met zijn eigen café-restaurant in Watou. Van in het begin is het duidelijk: hij wil focussen op bier én gastronomie. Het wordt uiteindelijk zijn handelsmerk tot ver over de landsgrenzen heen. Ondanks verschillende verbouwingen, uitbreidingen, inkrimpingen en persoonlijke tegenslagen blijft de kern overeind: passie voor bier en gastronomie combineren met een hartelijke gastvrijheid.

www.hommelhof.be

Locatie: Brugge

Datum: 8 maart, 14 uur tot 17 uur

Gratis inschrijven via deze link

 

 

Inspiratiesessies per provincie:

  • Brugge, 8 maart: Xavier Vercaemst (Andromeda hotel / Oostende) en Stefaan Couttenye (’t Hommelhof / Watou)
    Inschrijven

  • Gent, 16 maart: Wim Ballieu (Balls & Glory / 7 exploitaties) en Tim Joiris (Pallieter, Vagant en drankencateraar / Gent)
    Inschrijven

  • Hasselt, 20 maart: Peter Geurden (Different hotels / provincie Limburg) en Dirk Daniëls (De Beurs / Maaseik)
    Inschrijven

  • Leuven, 28 maart: Barbara Beeckman (De Passerel / Merchtem) en Fabian Deckers (Improvisio / Leuven)
    Inschrijven

Kostprijs?
De opleidingen van de Horeca Academie zijn gratis voor ondernemers.
Het totaalaanbod vindt u op www.horeca-academie.be

Met steun van-