Aanbod Horeca Academie najaar is gekend!
Het aanbod van de Horeca Academie voor dit najaar is gekend. Vanaf nu kan u inschrijven voor één of meerdere van de acht (!) kosteloze opleidingen. Voor de meeste opleidingen is het aantal inschrijvingen beperkt. Vol is vol, wacht dus niet te lang!
Horeca Vlaanderen biedt u, met steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen, de Horeca Academie aan. Twee keer per jaar stellen we een nieuw opleidingsaanbod voor u samen. Hieronder vindt u een opsomming van de opleidingen die we dit najaar organiseren. Het doel van deze opleidingen is het versterken van het ondernemerschap in de sector. Alle opleidingen zijn bovendien kosteloos!
Aanbod Horeca Academie najaar 2016:
- Licht uw onderneming door: Tips en tricks om uw zaak te verbeteren
- Basisinzichten en vaardigheden in personeelsbeleid: Modulair opleidingstraject
- Omgaan met sociale controles: Uw rechten en plichten bij een inspectie
- Hoe mijn zaak in de kijker zetten? Marketingtechnieken toegepast op horeca
- De psychologie van de klant: Hoe beïnvloedt u uw gasten?
- Het belang van achtergrondmuziek in horeca: Hoe u klanten bindt (of net wegjaagt)
- Infosessie voor de logiessector: Het nieuwe logiesdecreet en de invoering van de HSU-normen.
- Trends en innovatie in de horeca: De nieuwste wetenschappelijke inzichten
Meer informatie over deze opleidingen en inschrijven via www.horeca-academie.be
Informatie per opleiding
Licht uw onderneming door: Tips en tricks om uw zaak te verbeteren
Deze opleiding is ondertussen een evergreen in het aanbod van de Horeca Academie. Onder het motto 'Meten is weten' krijgt u een hele namiddag tips en tricks om uw zaak te verbeteren. De opleider kijkt hierbij door een financiële bril en bespreekt en leert hoe uw zaak te analyseren. Een aanrader voor elke restaurantuitbater!
Woensdag 14 september, Oostende
Donderdag 22 september, Sint-Truiden
Woensdag 28 september, Lier
Maandag 10 oktober, Ninove
Dinsdag 25 oktober, Wemmel
Aanvang 14u – Einde 17u Meer informatie en inschrijven
Basisinzichten en vaardigheden in personeelsbeleid: Modulair opleidingstraject
Horeca Vlaanderen biedt u een traject aan van vijf modules waarin alle thema’s van de HR-Toolkit aan bod komen. Deze toolkit werd ontwikkeld door Horeca Vorming Vlaanderen en heeft als doel om ondernemers op weg te helpen naar hun eigen HR-beleid. In dit traject verwerft u de basisinzichten in een samenhangend personeelsbeleid. U kan zich inschrijven voor het hele traject of afzonderlijke modules uitkiezen.
Module 1: Leidinggeven en motiveren Module 2: Sociaal-juridische aspecten Module 3: Aantrekken en selecteren van personeel Module 4: Onthaal, introductie en inwerken van nieuwe personeelsleden Module 5: Werken met doelgroepmedewerkers
Woensdag 21 september, Module 1
Woensdag 5 oktober, Module 2
Maandag 24 oktober, Module 3
Donderdag 17 november, Module 4
Dinsdag 13 december, Module 5
Alle sessies vinden plaats in Sint-Niklaas.
Aanvang 14u - Einde 17u
Meer informatie en inschrijven
Omgaan met sociale controles: Uw rechten en plichten bij een inspectie
Vroeg of laat wordt elke horecaondernemer geconfronteerd met een sociale controle. Prettig is dit nooit, men kan altijd wel een opmerking maken op een boekhouding of een - verkeerd uitgehangen - arbeidsreglement. Deze praktische opleiding heeft tot doel u een soort van EHBC (eerste hulp bij controles) aan te bieden.
Dinsdag 4 oktober, Maaseik
Donderdag 8 november, Herentals
Maandag 14 november, Roeselare
Maandag 28 november , Sint-Niklaas
Woensdag 7 december , Asse
Aanvang 14u - Einde 17u
Meer informatie en inschrijven
Hoe mijn zaak in de kijker zetten? Marketingtechnieken toegepast op horeca
Als uitbater hebt u een concept voor uw zaak uitgebouwd en bent u er van overtuigd dat dit goed is. Daarnaast weet u dat u kwalitatieve producten verkoopt. Nu is het nog zaak ook uw klanten hier van te overtuigen. In deze opleiding leert u hoe u te positioneren in de markt en uw zaak meer in de kijker te plaatsen, zowel bij potentiële als bestaande klanten.
Maandag 26 september, Leuven
Dinsdag 18 oktober, Aalst
Woensdag 26 oktober, Mechelen
Maandag 14 november, Hasselt
Donderdag 1 december, Kortrijk
Aanvang 14u - Einde 17u
Meer informatie en inschrijven
De psychologie van de klant: Hoe beïnvloedt u uw gasten?
Elke dag geven u en u w personeel het beste van zichzelf om uw klanten gastvrij te bedienen. Uw klanten zijn namelijk uw bron van inkomsten en dus essentieel voor een succesvolle horecazaak. Het is dan ook uiterst belangrijk dat u weet wie uw klanten zijn en hoe ze denken. De ene klant is de andere niet, maar toch kan u via kleine ingrepen het maximum potentieel halen uit elke gast.
Maandag 19 september, Antwerpen
Dinsdag 4 oktober, Brugge
Woensdag 16 november, Leuven
Woensdag 30 november, Sint-Truiden
Donderdag 8 december, Lokeren
Aanvang 14u - Einde 17u
Meer informatie en inschrijven
Het belang van achtergrondmuziek in horeca: Hoe u klanten bindt (of net wegjaagt)
Op restaurant gaan is een totaalbeleving. Alles moet goed zitten, ook de muziek. Zéker de muziek. Piet De Loof legt uit waarom muziek in een horecazaak belangrijker is dan ooit en welke invloed ze heeft. Hij overloopt veelgemaakte fouten en legt via praktijkvoorbeelden uit hoe een horecazaak zijn muzikale identiteit kan bepalen.
Donderdag 29 september, Gent
Woensdag 19 oktober, Hasselt
Dinsdag 6 december, Mechelen
Aanvang 14u - Einde 17u Meer informatie en inschrijven
Infosessie voor de logiessector: Het nieuwe logiesdecreet en de invoering van de HSU-normen.
Op 27 januari 2016 keurde het Vlaams Parlement het nieuw logiesdecreet goed. Met dit decreet wordt onder andere een gelijk speelveld gecreëerd voor álle vormen van logies, ook degene in de ‘sharing economy’. Welke zijn deze nieuwe regels dan? En welke veranderingen zijn er ten opzichte van het vorige decreet?
Dinsdag 13 september, Gent
Donderdag 22 september, Brugge
Maandag 10 oktober, Leuven
Maandag 7 november, Hasselt
Woensdag 30 november, Antwerpen
Aanvang 14u – Einde 16u
Meer informatie en inschrijven
Trends en innovatie in de horeca: De nieuwste wetenschappelijke inzichten
Flanders Food, het innovatieplatform van de foodindustrie, verzamelde doorheen de jaren heel wat wetenschappelijke kennis voor en over de voedingsindustrie in Vlaanderen. Deze kennis wordt nu vertaald naar toepassingen in de horecasector. Hoe kan de wetenschap de motor vormen voor vernieuwing en innovatie in horeca? U komt het in deze opleiding te weten.
Dinsdag 13 september, Leuven
Woensdag 12 oktober, Antwerpen
Woensdag 9 november, Gent
Donderdag 8 december, Brugge
Woensdag 14 december, Genk
Start 14u – Einde 17u
Meer informatie en inschrijven