Aanbod Horeca Academie najaar is gekend!

Het aanbod van de Horeca Academie voor dit najaar is gekend. Vanaf nu kan u inschrijven voor één of meerdere van de acht (!) kosteloze opleidingen. Voor de meeste opleidingen is het aantal inschrijvingen beperkt. Vol is vol, wacht dus niet te lang!

logo

 

Horeca Vlaanderen biedt u, met steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen, de Horeca Academie aan. Twee keer per jaar stellen we een nieuw opleidingsaanbod voor u samen. Hieronder vindt u een opsomming van de opleidingen die we dit najaar organiseren. Het doel van deze opleidingen is het versterken van het ondernemerschap in de sector. Alle opleidingen zijn bovendien kosteloos! 

Aanbod Horeca Academie najaar 2016: 

  • Licht uw onderneming door: Tips en tricks om uw zaak te verbeteren
  • Basisinzichten en vaardigheden in personeelsbeleid: Modulair opleidingstraject
  • Omgaan met sociale controles: Uw rechten en plichten bij een inspectie
  • Hoe mijn zaak in de kijker zetten? Marketingtechnieken toegepast op horeca
  • De psychologie van de klant: Hoe beïnvloedt u uw gasten?
  • Het belang van achtergrondmuziek in horeca: Hoe u klanten bindt (of net wegjaagt)
  • Infosessie voor de logiessector: Het nieuwe logiesdecreet en de invoering van de HSU-normen.
  • Trends en innovatie in de horeca: De nieuwste wetenschappelijke inzichten

Meer informatie over deze opleidingen en inschrijven via www.horeca-academie.be

Informatie per opleiding

Licht uw onderneming door: Tips en tricks om uw zaak te verbeteren

Deze opleiding is ondertussen een evergreen in het aanbod van de Horeca Academie. Onder het motto 'Meten is weten' krijgt u een hele namiddag tips en tricks om uw zaak te verbeteren. De opleider kijkt hierbij door een financiële bril en bespreekt en leert hoe uw zaak te analyseren. Een aanrader voor elke restaurantuitbater! 

Woensdag 14 september, Oostende

Donderdag 22 september, Sint-Truiden

Woensdag 28 september, Lier

Maandag 10 oktober, Ninove

Dinsdag 25 oktober, Wemmel

Aanvang 14u – Einde 17u Meer informatie en inschrijven

 

Basisinzichten en vaardigheden in personeelsbeleid: Modulair opleidingstraject

Horeca Vlaanderen biedt u een traject aan van vijf modules waarin alle thema’s van de HR-Toolkit aan bod komen. Deze toolkit werd ontwikkeld door Horeca Vorming Vlaanderen en heeft als doel om ondernemers op weg te helpen naar hun eigen HR-beleid. In dit traject verwerft u de basisinzichten in een samenhangend personeelsbeleid. U kan zich inschrijven voor het hele traject of afzonderlijke modules uitkiezen.

Module 1: Leidinggeven en motiveren Module 2: Sociaal-juridische aspecten Module 3: Aantrekken en selecteren van personeel Module 4: Onthaal, introductie en inwerken van nieuwe personeelsleden Module 5: Werken met doelgroepmedewerkers

 

Woensdag 21 september, Module 1

Woensdag 5 oktober, Module 2

Maandag 24 oktober, Module 3

Donderdag 17 november, Module 4

Dinsdag 13 december, Module 5 

Alle sessies vinden plaats in Sint-Niklaas.

Aanvang 14u - Einde 17u

Meer informatie en inschrijven

 

Omgaan met sociale controles: Uw rechten en plichten bij een inspectie

Vroeg of laat wordt elke horecaondernemer geconfronteerd met een sociale controle. Prettig is dit nooit, men kan altijd wel een opmerking maken op een boekhouding of een - verkeerd uitgehangen - arbeidsreglement. Deze praktische opleiding heeft tot doel u een soort van EHBC (eerste hulp bij controles) aan te bieden. 

Dinsdag 4 oktober, Maaseik

Donderdag 8 november, Herentals

Maandag 14 november, Roeselare

Maandag 28 november , Sint-Niklaas

Woensdag 7 december , Asse

Aanvang 14u - Einde 17u

Meer informatie en inschrijven

 

Hoe mijn zaak in de kijker zetten? Marketingtechnieken toegepast op horeca

Als uitbater hebt u een concept voor uw zaak uitgebouwd en bent u er van overtuigd dat dit goed is. Daarnaast weet u dat u kwalitatieve producten verkoopt. Nu is het nog zaak ook uw klanten hier van te overtuigen. In deze opleiding leert u hoe u te positioneren in de markt en uw zaak meer in de kijker te plaatsen, zowel bij potentiële als bestaande klanten.

 

Maandag 26 september, Leuven

Dinsdag 18 oktober, Aalst

Woensdag 26 oktober, Mechelen

Maandag 14 november, Hasselt

Donderdag 1 december, Kortrijk 

Aanvang 14u - Einde 17u

Meer informatie en inschrijven

 

De psychologie van de klant: Hoe beïnvloedt u uw gasten?

Elke dag geven u en u w personeel het beste van zichzelf om uw klanten gastvrij te bedienen. Uw klanten zijn namelijk uw bron van inkomsten en dus essentieel voor een succesvolle horecazaak. Het is dan ook uiterst belangrijk dat u weet wie uw klanten zijn en hoe ze denken. De ene klant is de andere niet, maar toch kan u via kleine ingrepen het maximum potentieel halen uit elke gast.

 

Maandag 19 september, Antwerpen

Dinsdag 4 oktober, Brugge

Woensdag 16 november, Leuven

Woensdag 30 november, Sint-Truiden

Donderdag 8 december, Lokeren

Aanvang 14u - Einde 17u

Meer informatie en inschrijven

 

Het belang van achtergrondmuziek in horeca: Hoe u klanten bindt (of net wegjaagt)

Op restaurant gaan is een totaalbeleving. Alles moet goed zitten, ook de muziek. Zéker de muziek. Piet De Loof legt uit waarom muziek in een horecazaak belangrijker is dan ooit en welke invloed ze heeft. Hij overloopt veelgemaakte fouten en legt via praktijkvoorbeelden uit hoe een horecazaak zijn muzikale identiteit kan bepalen.

 

Donderdag 29 september, Gent

Woensdag 19 oktober, Hasselt

Dinsdag 6 december, Mechelen

Aanvang 14u - Einde 17u Meer informatie en inschrijven

 

Infosessie voor de logiessector: Het nieuwe logiesdecreet en de invoering van de HSU-normen.

Op 27 januari 2016 keurde het Vlaams Parlement het nieuw logiesdecreet goed. Met dit decreet wordt onder andere een gelijk speelveld gecreëerd voor álle vormen van logies, ook degene in de ‘sharing economy’. Welke zijn deze nieuwe regels dan? En welke veranderingen zijn er ten opzichte van het vorige decreet?

 

Dinsdag 13 september, Gent

Donderdag 22 september, Brugge

Maandag 10 oktober, Leuven

Maandag 7 november, Hasselt

Woensdag 30 november, Antwerpen

 Aanvang 14u – Einde 16u

Meer informatie en inschrijven

 

Trends en innovatie in de horeca: De nieuwste wetenschappelijke inzichten

Flanders Food, het innovatieplatform van de foodindustrie, verzamelde doorheen de jaren heel wat wetenschappelijke kennis voor en over de voedingsindustrie in Vlaanderen. Deze kennis wordt nu vertaald naar toepassingen in de horecasector. Hoe kan de wetenschap de motor vormen voor vernieuwing en innovatie in horeca? U komt het in deze opleiding te weten.

Dinsdag 13 september, Leuven

Woensdag 12 oktober, Antwerpen

Woensdag 9 november, Gent

Donderdag 8 december, Brugge

Woensdag 14 december, Genk

Start 14u – Einde 17u

Meer informatie en inschrijven