HA-Banner-Algemeen

Autocontrole: Voedselveiligheid via goede hygiënepraktijken

Deze online opleiding is geen basisopleiding maar geweid aan voedselveiligheid in UW situatie:

 • We gaan er van uit dat u reeds een basistraining rond voedselveiligheid kreeg en dus al wat basiskennis hebt. Geen zoveelste-keer herhaling van die dingen dus.
 • De inhoud is in de eerste instantie vooral opgebouwd rond de concrete vragen waar u als horeca-professioneel mee worstelt. UW uitdagingen. Vandaar dat we u vragen om minstens één (en liefst meer) concrete vragen te stellen gericht aan de trainer bij inschrijving. Of het nu gaat over de behandeling van een bepaald critical controle point (CCP), of over de oplossing voor een non-conformiteit bij een FAVV controle of gewoon “ik wil weten waarom…”: leg het ons voor.
 • Daarnaast bekijken/analyseren we ook enkele cases, want uit fouten van anderen kan je vaak veel leren.
 • We gaan dus interactief met elkaar zoeken naar oplossingen voor de uitdagingen waar u mee te maken heeft.
 • Uiteraard kan u ook tijdens de training ook nog bijkomende vragen stellen bij de behandelde materie om de dingen helemaal goed te begrijpen.

Wat is basiskennis?

 • Basiswetgeving: Autocontrole-traceerbaarheid-meldingsplicht, allergenen
 • Autocontrole(-gids): Wat is dat? Wat er mee doen?

Horeca Academie: Hygiëne & autocontrole - FAVV

Er zijn geen bijeenkomsten gevonden.Vergroot je kennis van voedselveiligheid op je eigen tempo en behaal een FAVV-certificaat!

Werk jij in de horeca of in een (groot)keuken?
Dan hebben wij bijzonder goed nieuws voor jou!

Het FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen) biedt een gratis online opleiding aan waar je op eigen tempo je kennis rond verschillende aspecten van voedselveiligheid kan opfrissen.

De opleiding bestaat uit 5 “escaperooms” die elk een specifiek thema behandelen:

 • Beheer en communicatie over allergenen
 • Infrastructuur en uitrusting
 • Persoonlijke hygiëne
 • Aankoop, ontvangst en opslag van
  goederen
 • Bereiding van levensmiddelen en afvalbeheer
E-learning in de praktijk

Het voordeel van deze opleiding is dat je ze zowel via een computer, tablet of zelfs smartphone kan volgen. En dit waar en wanneer het jou uitkomt! Het platform is 7/7 dagen en 24/24 uur toegankelijk. Je kan de opleiding dus verspreiden over meerdere dagen. Het volledige traject afleggen zal in totaal 3 à 4 uur van je tijd in beslag nemen. Bovendien is het mogelijk om de thema’s zo vaak als nodig te herbekijken om de kennis 100% onder de knie te krijgen.

Na afloop van de opleiding kan je de kennis testen. Wanneer je voor deze test slaagt ontvang je een officieel FAVV-certificaat!

E-learning als alternatief voor de administratieve boete

Bedrijven kunnen de online opleiding ook volgen als alternatief voor de eerste administratieve boete. Je legt de volledige opleiding af en doet een uitgebreide test. Slaag je met 80% of meer dan krijg je een officieel FAVV-certificaat en wordt je administratieve boete ingetrokken!

https://favv-afsca.be/nl/opleidingen#E-learning