ACADEMY

Technische skills ontwikkelen voor sociale media


We weten dat sociale media steeds belangrijkere kanalen geworden zijn voor bedrijven om promotie te voeren. Video vormt daarin een grote drijvende kracht. Tegenwoordig heeft ook iedereen zijn smartphone steeds op zak en de camera’s daarin zijn meestal van een superieure kwaliteit. Je hebt dus niet veel extra meer nodig om mooie beelden te maken. Veel mensen denken dat deze camera’s een vorm van “Spielerei” zijn. Maar wist je dat je met je smartphone écht professionele resultaten kan boeken, ook voor sociale media?

1. Bewegende beelden maken met je smartphone voor socials met Canva

Een bewegend beeld wordt vandaag op social media veel makkelijker opgepikt dan een statisch beeld. Hoe kunnen we makkelijk bewegende beelden maken?

We leren tijdens deze opleiding werken met onze smartphone om visueel interessante beelden te maken. We leren de mogelijkheden van de standaard camera app op iPhone en Android kennen. Verder zijn er een aantal hardware tools die ons kunnen helpen om beter geluid en stabielere beelden te maken. We leren aan de hand van een aantal strategische voorbeelden een blueprint kennen die we kunnen gebruiken om goede beelden te maken.

Die brengen we vervolgens op onze desktop in Canva, waar we onze gefilmde beelden transformeren tot een video met tekstanimaties en een duidelijke call to action.

Docent

Fernando Pauwels helpt jouw visuele communicatie in het oog te laten springen, door het maken van allerhande bewegende beelden die een sterk verhaal vertellen. Daarnaast is hij docent bij het grootste Adobe Certified Training Center in België.

2. Do's & Don'ts van ontwerpen

In deze workshop leer je snel de essentie om een goede lay-out te maken. Je leert de oppervlakte optimaal verdelen, focuspunten leggen en omgaan met witruimte. Je verwerft inzicht in stramiendefinities, typografie en design for branding. Daarnaast maak je kennis met de gulden snede en leer je welke lettertypes je best wel of beter niet gebruikt in je ontwerp. Daarnaast leren we je ook welke lettertypes goed samen passen.

Docent

Jolien Lintermans haalde haar bachelor grafisch ontwerp in Genk MAD faculty, daarna haalde ze een master in LUCA Brussel en deed ze buitenlandse werkervaring op in Stockholm. Na enkele jaren ervaring in grafische bureaus, startte ze als freelancer. Ondertussen geeft ze ook al drie jaar les in avondscholen en bij Catena Company.

3. Food fotografie met je smartphone

Tijdens de workshops 'Food fotografie met je smartphone' leer je welke accessoires je nodig hebt om bijvoorbeeld je foto's een lichte, egale achtergrond te geven. Een goede set-up en belichting helpen je namelijk bij een eventuele nabewerking. Je leert ook de basisprincipes van een goede beeldopbouw en je krijgt handige tips voor het bekomen van betere resultaten. Daarnaast krijg je simpele tips & tricks om je eigen gerechten mooi te fotograferen met je smartphone, want smakelijke en aantrekkelijke fotografie doet eten en drinken.

Docent

Patrick Toebosch is al meer dan 15 jaar de vaste huisdocent van Catena Company. Hij ademt Adobe en is een echte Adobe-evangelist te noemen. Patrick is een echte krak in alles wat met vormgeving en design te maken heeft en gooit er tijdens zijn trainingen met veel plezier zijn enthousiaste saus over. Na een dag training met Patrick heb je volledig zin om zelf aan de slag te gaan.

Praktische gegevens en inschrijven

De sessie wordt online georganiseerd via Zoom en duurt 2,5 uur.
Hiervoor moet je op voorhand niets installeren.

Deze opleiding is kosteloos voor elke horeca-ondernemer of starter.
Klik hieronder op de sessie die je wenst te volgen en schrijf je in.