ACADEMY

Startersopleidingen: Laat uw droom niet eindigen in een nachtmerrie

Droomt u ervan om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te starten? Of hebt u de stap reeds gezet, maar zit u nog met een aantal vragen? Dan kunnen wij u helpen!

Deze opleiding is niet louter gericht op theorie, maar legt ook het accent op praktische en haalbare tips. Zo krijgt u een goed beeld van punten die cruciaal zijn bij het opstarten van een horecazaak.

Een greep uit de onderwerpen:

  • De opstartformaliteiten: het vestigingsattest, de nodige vergunningen en verzekeringen
  • De vormen van ondernemen: uitbating, overname, opstart eigen concept, gedeeld eigenaarschap
  • De financieringsmogelijkheden: eigen middelen, lening bij een bankinstelling, risicokapitaal, participatiefonds
  • Juiste definiëring van het concept: wie wordt mijn doelpubliek en hoe bereik ik hen?
  • De Do’s & Don'ts: de juiste look & feel, menu-engineering (aankoop-verkoopkost), juiste communicatiekanalen
  • Personeelsbeleid: geen of juist veel personeel
  • Aankoopbeleid: goede leverancierscontracten

Daarnaast ontvangt u ter plaatse de startersbrochure van Horeca Vlaanderen.

Docent

Filip Nicasi is zaakvoerder van Horeca Partners, en heeft jarenlange ervaring in de management- en communicatiesector specifiek voor horeca.

Tools voor starters

Guidea, het kenniscentrum voor toerisme en horeca, ontwikkelde een aantal handige tools om starters op weg te helpen bij het opstarten van een eigen zaak.

  • Gids 'Starten in horeca': een interactieve gids boordevol start-tips en tricks en laat ondernemers aan het woord in inspirerende filmpjes.
    Bekijk de gids hier.
  • Tips om een financieel plan op te maken: een goed financieel plan opent namelijk de deuren naar belangrijke partners zoals banken en boekhouders.
    Maak je eigen financieel plan hier. Maak een Guidea-account aan en ga aan de slag!
  • Foodcostberekening: de samenstelling van een financieel gezonde menukaart is van levensbelang. Guidea ontwikkelde een gratis webtool waarbij je inzicht krijgt in de aankoop- en personeelskosten, maar ook in de marges van je gerechten en dranken.

Logo Guidea2

Praktische gegevens en inschrijven

Bij de sessies tijdens Horeca Expo Gent ontvangt u ook een code waarmee u zich gratis kan registreren om de beurs te bezoeken. U ontvangt deze code in de bevestigingsmail een week voor de opleiding.

Alle sessies zijn gratis.