HA-Banner-Algemeen

Starten in de horeca

Laat je droom niet eindigen in een nachtmerrie

Droom je ervan om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te starten? Of heb je de stap reeds gezet, maar zit je nog met een aantal vragen?

Dan kunnen wij je helpen!

Deze opleiding is niet louter gericht op theorie, maar legt ook het accent op praktische en haalbare tips. Zo krijg je een goed beeld van punten die cruciaal zijn bij het opstarten van een horecazaak.

Een greep uit de onderwerpen:

  • De opstartformaliteiten: het vestigingsattest, de nodige vergunningen en verzekeringen.
  • De vormen van ondernemen: uitbating, overname, opstart eigen concept, gedeeld eigenaarschap.
  • De financieringsmogelijkheden: eigen middelen, lening bij een bankinstelling, risicokapitaal, participatiefonds.
  • Juiste definiëring van het concept: wie wordt mijn doelpubliek en hoe bereik ik hen?
  • De do’s-and-don’ts: de juiste look & feel, menu-engineering (aankoop-verkoopkost), juiste communicatiekanalen.
  • Personeelsbeleid: geen of juist veel personeel.
  • Aankoopbeleid: goede leverancierscontracten.
Docent

Filip Nicasi heeft jarenlange ervaring in de management- en communicatiesector specifiek voor horeca.

Of volg zelf de digicursus in eigen tijd

Registreer je via deze link en ontvang onmiddellijk de links naar de digicursus.

Academie opleiding: Starten in de horeca

Er zijn geen bijeenkomsten gevonden.

Tools voor starters

Guidea, het kenniscentrum voor toerisme en horeca, ontwikkelde een aantal handige tools om starters op weg te helpen bij het opstarten van een eigen zaak.

  • Gids 'Starten in horeca': een interactieve gids boordevol start-tips en tricks en laat ondernemers aan het woord in inspirerende filmpjes.
    Bekijk de gids hier.
  • Tips om een financieel plan op te maken: een goed financieel plan opent namelijk de deuren naar belangrijke partners zoals banken en boekhouders.
    Maak je eigen financieel plan hier. Maak een Guidea-account aan en ga aan de slag!
  • Foodcostberekening: de samenstelling van een financieel gezonde menukaart is van levensbelang. Guidea ontwikkelde een gratis webtool waarbij je inzicht krijgt in de aankoop- en personeelskosten, maar ook in de marges van je gerechten en dranken.