Starten in de horeca
Laat je droom niet eindigen in een nachtmerrie
Droom je ervan om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te starten? Of heb je de stap reeds gezet, maar zit je nog met een aantal vragen?
Dan kunnen wij je helpen!
Deze opleiding is niet louter gericht op theorie, maar legt ook het accent op praktische en haalbare tips. Zo krijg je een goed beeld van punten die cruciaal zijn bij het opstarten van een horecazaak.
Een greep uit de onderwerpen:
- De opstartformaliteiten: het vestigingsattest, de nodige vergunningen en verzekeringen.
- De vormen van ondernemen: uitbating, overname, opstart eigen concept, gedeeld eigenaarschap.
- De financieringsmogelijkheden: eigen middelen, lening bij een bankinstelling, risicokapitaal, participatiefonds.
- Juiste definiëring van het concept: wie wordt mijn doelpubliek en hoe bereik ik hen?
- De do’s-and-don’ts: de juiste look & feel, menu-engineering (aankoop-verkoopkost), juiste communicatiekanalen.
- Personeelsbeleid: geen of juist veel personeel.
- Aankoopbeleid: goede leverancierscontracten.
Docent
Filip Nicasi heeft jarenlange ervaring in de management- en communicatiesector specifiek voor horeca.
Of volg zelf de digicursus in eigen tijd
Registreer je via deze link en ontvang onmiddellijk de links naar de digicursus.