Prijsaanduidingen

Op 23 januari 2017 werd het KB (Koninklijk Besluit) betreffende de prijsaanduiding in de horecasector versoepeld. De nieuwe regelgeving is van toepassing op ondernemingen die logies, maaltijden, gerechten of dranken aanbieden die ter plaatse geconsumeerd kunnen worden. In het Koninklijk besluit staat dat prijzen moeten bekendgemaakt worden op een van buiten de verkoopruimte goed zichtbare plaats. De consument moet met andere woorden de prijs kunnen raadplegen vóór het binnentreden van de “verkoopruimte”. Al kan hier in hotels van afgeweken worden.

Maar wat betekent “een goed zichtbare plaats”? En wat wordt beschouwd als de “verkoopruimte”? Welke afwijkingen zijn er dan voor de hotels? Deze brochure maakt u wegwijs in de wet. We geven u ook concrete voorbeelden om de prijs op de juiste manier aan te geven..

Leden van Horeca Vlaanderen kunnen de brochure downloaden via onderstaande link. Opgelet, u dient ingelogd te zijn om dit te kunnen voltooien.

Download hier de gids (PDF)

Onze structurele partners

Banner structurele partners (1).png