INLOGGEN     HOME     CONTACT

 

Logies


Vlaams Logiesdecreet

Op 27 januari 2016 keurde het Vlaams Parlement in de plenaire vergadering het nieuw logiesdecreet goed. De voorstellen tot aanpassing werden ingediend door parlementsleden Cathy Coudyser (N-VA), Karin Brouwers (CD&V) en Marnic De Meulemeester (Open-VLD). Er gingen stemmen op om de sterrenclassificatie te laten vallen maar Horeca Vlaanderen en de campingfederatie waren vragende partij om deze verplicht te houden. Na overleg is er gekozen voor een “aanbevolen” sterrensysteem. Horeca Vlaanderen is tevreden met het compromis
Meer informatie over het nieuwe Vlaams Logiesdecreet vindt u hier. 

Investeringssubsisies Vlaamse overheid

Ook in 2016 komen vergunde logiescategorieën hotels, gastenkamers, vakantiewoningen, vakantielogies en openluchtrecreatieve terreinen in aanmerking voor investeringssubsisidies van de Vlaamse Overheid. 
Rekening houdende met de beschikbare budgettaire middelen, voorziet Toerisme Vlaanderen in 2016 een totaal subsidiebedrag van 1 000 000 euro. Aankopen die zijn gedaan en werken die zijn uitgevoerd voor de datum van subsidieaanvraag komen niet in aanmerking.
Meer informatie vindt u hier. 

Rechtstreeks boeken

 In samenwerking met HOTREC, de koepelorganisatie van Europese horecafederaties, lanceert Horeca Vlaanderen vandaag de campagne ‘Rechtstreeks Boeken’. Het initiatief maakt deel uit van een Europese sensibiliseringscampagne (‘Book Direct’) die de consument moet aansporen om rechtstreeks te boeken bij de hoteluitbaters.
Meer informatie over de campagne 'Rechtstreeks Boeken' vindt u hier.

Downloads

U moet ingelogd zijn met uw lidnummer om onderstaande documenten te downloaden.

Privacy leaflet
Algemene verkoopsvoorwaarden hotel
Hotels - uithangbord receptie
Hotels - tarief van de kamer - hoofdingang
Hotels - tarief(half)pension - hoofdingang

Hotels - tarief van de kamer - kamer
Hotels- tarief van (half)pension - kamer
2016 logiesdecreet

Onze structurele partners

 Lia  CombinatielogoVLAIO  202309_CCV Logo - Tagline - Vertical - CMYK - Image.png Klik om een afbeelding te selecteren uit de multimedia database