Inhoud: Startersopleiding, inleiding businessplan en gedragscode
In deze module komen drie onderwerpen aan bod:
1/ Startersformaliteiten bij het oprichten van een horecazaak:
- De opstartformaliteiten: het vestigingsattest, de nodige vergunningen en verzekeringen
- De vormen van ondernemen: uitbating, overname, opstart eigen concept, gedeeld eigenaarschap
- De financieringsmogelijkheden: eigen middelen, lening bij een bankinstelling, risicokapitaal, participatiefonds
- Juiste definiëring van het concept: wie wordt mijn doelpubliek en hoe bereik ik hen?
- De do’s & don’ts: de juiste look & feel, menu-engineering (aankoop-verkoopkost), juiste communicatiekanalen
- Personeelsbeleid: geen of juist veel personeel
- Aankoopbeleid: goede leverancierscontracten
2/ Inhoud van de gedragscode: ken uw rechten en plichten wanneer u een drankafnameovereenkomst tekent met een brouwer of een drankenhandelaar.
3/ Het businessplan
- Inhoud van een businessplan
- Werken met eenvoudige Excell-bestanden om een correcte inschatting te maken van inkomsten en uitgaven.
Praktische gegevens en inschrijven
Deel 1 'De startersopleiding' kan online gevolgd worden of fysiek tijdens Horecabeurs Bredene.
Klik hier om alle data te raadplegen.
Keer terug