HA-Banner-Algemeen

Inhoud: Gecertificeerd Bierschenker

 

In deze module leert u alles over bier en hoe u een perfecte pint kan tappen.

Theorie:

  • Geschiedenis van bier en bierbrouwen
  • Welke grondstoffen worden gebruikt?
  • Hoe zit het brouwproces in elkaar?
  • Welke soorten bieren bestaan er?
  • De klassieke tapinstallatie en het onderhoud ervan
  • De opslag van bier
  • Welke andere tapinstallaties bestaan er nog?
  • Wetgeving over (omgaan met) alcohol

Praktijk:

  • Voorbereiden van het tappen: hoe sluit ik een vat aan, hoe controleer ik het koolzuurgehalte,... ?
  • Tappen
  • Serietappen
  • Doordrinkbieren schenken
  • Degustatiebieren schenken
Praktische gegevens en inschrijven

Deze sessie kan enkel fysiek gevolgd worden.
De sessie start om 9.00u en eindigd rond 17.00u.

- maandag 3 april 2023 in omgeving Gent (goed bereikbaar met eigen vervoer)
- dinsdag 31 oktober 2023 in omgeving Antwerpen (goed bereikbaar met eigen vervoer)

Keer terug