Inhoud: Gecertificeerd Bierschenker
In deze module leert u alles over bier en hoe u een perfecte pint kan tappen.
Theorie:
- Geschiedenis van bier en bierbrouwen
- Welke grondstoffen worden gebruikt?
- Hoe zit het brouwproces in elkaar?
- Welke soorten bieren bestaan er?
- De klassieke tapinstallatie en het onderhoud ervan
- De opslag van bier
- Welke andere tapinstallaties bestaan er nog?
- Wetgeving over (omgaan met) alcohol
Praktijk:
- Voorbereiden van het tappen: hoe sluit ik een vat aan, hoe controleer ik het koolzuurgehalte,... ?
- Tappen
- Serietappen
- Doordrinkbieren schenken
- Degustatiebieren schenken
Praktische gegevens en inschrijven
Deze sessie kan enkel fysiek gevolgd worden.
De sessie start om 9.00u en eindigd rond 17.00u.
- maandag 3 april 2023 in omgeving Gent (goed bereikbaar met eigen vervoer)
- dinsdag 31 oktober 2023 in omgeving Antwerpen (goed bereikbaar met eigen vervoer)
Keer terug