HA-Banner-Algemeen

Horeca Academie - PRO

 

Voor wie streeft naar meer dan alleen basiskennis, verdiepen we ons samen met onze horecaexperten in een casus, gericht op jouw bedrijf. Volg één van onze zes Digicursussen en maak de bijhorende opdracht. Zo ontvang je meteen jouw toegangsticket tot een fysieke opleiding met onze experts, in jouw buurt. Daarin zal je dan jouw opdracht bespreken. Op die manier inspireren jullie ook elkaar! De opgedane kennis uit het Open opleidingsaanbod van de Horeca Academie zet je zo meteen om naar de praktijk.

De Masterclasses van de Horeca Academie gaan voor die extra mile. Ze zijn er voor iedere ondernemer die zich wil verdiepen in bepaalde specifieke materies, met behulp van behapbare informatie en snelle, efficiënt toepasbare tips & tricks. Verder op deze pagina ontdek je dan ook de verschillende opdrachten, passend bij de 6 opleidingen van de Digicursus. Geïnteresseerd om aan de slag te gaan met één of meerdere hiervan? Niet twijfelen, gewoon doen! Bezorg ons jouw casus via academie@horeca.be. We behandelen deze uiteraard strikt vertrouwelijk. Nadien ontvang je jouw toegangsticket tot een fysieke samenkomst met de docent van de opleiding en enkele collega's. Zien we jou binnenkort ergens terug? 

Starten in de horeca - digicursus

 

Module 1: Wat zijn mijn persoonlijke sterktes en zwaktes? Waarom wil ik een horecazaak opstarten? 

Module 2: Wat is de specifieke reglementering van mijn gemeente? Welke types klanten heb ik liefst en hoe vertaalt zich dat in mijn concept?

Module 3: Hoe ziet mijn exploitatiebudget op jaarbasis eruit op het vlak van omzet, vaste kosten en variabele kosten?

Onboarding - digicursus

Opdracht 1: Maak een overzicht van min. 2 functies binnen jouw bedrijf met de bijhorende competenties.

  • Wat moet die collega kennen?
  • Wat moet die nieuwe collega kunnen?
  • Wat is de attitude die we verwachten

Opdracht 2: Stel een FAQ op voor nieuwe medewerkers. “Welke vragen wil ik liever niet horen van een nieuwe medewerker of student op zijn eerste dag?”

 

Overlaten of stopzetten - digicursus

Module 1: Zijn zowel mijn zaak als ikzelf er helemaal klaar voor om in de huidige omstandigheden te verkopen? Waarom
(niet)?

Module 2: Welke formule (handelsfonds of aandelen) wil ik proberen realiseren? En voor een eenmanszaak: op welke
termijn wil ik echt gestopt zijn en waarom?

Module 3: Wie gaat me hierin begeleiden en wat gaat dat kosten? Of: Doe ik het allemaal zelf en hoe ga ik dan van alles het fijne weten?

Module 4: Welke alternatieven heb je achter de hand als een verkoop aan jouw minimaal bedrag en voorwaarden niet
gerealiseerd wordt?

Steps of service

Opdracht 1: Stap 1: Maakt een tijdlijn waarop je uittekent op welke punten jouw gasten tegenkomen in je zaak. Enkele voorbeelden: telefoon - online reserveringstool – ontvangst - kaart geven/QR-code - suggesties doen - water aanbieden - bestelling opnemen - dranken brengen - gerechten inzetten – afruimen – nagerechten verkopen - de rekening brengen - afscheid

Opdracht 2: Volgorde van touchpoints bepalen. Kies de touchpoints waarrond je wil werken

Foodcostberekening - digicursus

Opdracht: Maak van 1 voorgerecht, hoofdgerecht en dessert een kostprijsberekening (rekeninghoudend met waste- en bakfactoren) met recepturen (ingrediënten, hoeveelheid, bereidingstijd, aanduiding allergenen,...). Werk dit uit in uw eigen programma of dit van de Guidea tool. 

Allergenen in de horeca - digicursus

Opdracht 1: Voor de wetgeving op niet-voorverpakte levensmiddelen mag je de informatie mondeling aan de consument geven. Enkel dien je hiervoor een interne procedure (autocontrolesysteem) uit te werken. Werk een interne procedure uit om te verzekeren dat correcte informatie meegedeeld wordt.  Of bezorg ons je menukaart waarop de allergenen vermeld staan.

Opdracht 2: Ga opzoek naar alle etiketten, grondstofspecificaties of technische fiches van 1 bereidde maaltijd op je menukaart. Vraag deze op bij je leverancier of volgende website kan je ook helpen : http://www.psinfoodservice.be

Opdracht 3: Receptuurbeheer: stel een recepturen op van 1 bereidde maaltijd. De recepturen koppelen aan allergenen.


Volg jij graag een Masterclass van de Horeca Academie? Dan is er goed nieuws voor leden van Horeca Vlaanderen. Als lid ontvang je namelijk één gratis voucher, voor een Masterclass naar keuze, per jaar. Graag nog meer classes volgen? Dan betaal je de algemene prijs van 149 euro per opleiding. 
Wil je als niet-lid van Horeca Vlaanderen een Masterclass volgen? Dan betaal je al vanaf jouw eerste opleiding van Horeca Academie - Pro 149 euro

 

Eerder een type dat begint bij het begin? Ontdek dan hier ons Open opleidingsaanbod waarin je op eigen tempo jouw kennis kan verreiken. 
Eerder een avontuurlijk type? Ga dan met de Horeca Academie op culinaire dagtrips, dankzij ons Experience aanbod. Kijk, zie, proef en geniet!

Academie Opleiding: PRO

Er zijn geen bijeenkomsten gevonden.