HA-Banner-Algemeen

De do's & don'ts van takeway

Na de verplichte sluiting van de restaurants zoeken veel ondernemers hun toevlucht in takeaway, maar hoe pak je het aanbieden van afhaalmaaltijden en -dranken het best aan? Onze Horeca Academie vertelt je er graag meer over.


a. De do’s en don’ts van takeaway food

We staan stil bij verschillende onderdelen van de afhaalmaaltijd. Welk soort verpakking gebruik je het best? Welke garnituren kan je serveren en welke laat je best achterwege bij afhaal? Hoe zorg je ervoor dat je klanten de maaltijd efficiënt kunnen verbruiken, opwarmen of bereiden in hun eigen huishoudkeuken en verbruiken?

Docent

Jo Nellssen is de chef en coach van het Nationaal Culinair Team - Horeca Vlaanderen.

 

b. De do’s en don’ts van takeaway drinks

We staan stil bij verschillende takeaway drinks, zowel cocktails als mocktails. Welk soort verpakking gebruik je het best? Welke garnituren kan je serveren?

Docent

Horecaconsultant en barexpert Dave Aertgeerts verdiende zijn strepen in verschillende hotels en restaurants in Londen, New York en Dubaï en is een gewaardeerd jurylid op internationale cocktailcompetities.


c. Takeaway, financiële oplossing tijdens corona?

Bezin voordat je begint. We gaan dieper in op de volgende onderwerpen:

  • Budgeteer
  • Verpakking: kostprijs ten opzichte van je foodcost
  • Menu (een takeout menu mag helemaal anders zijn dan de gewone kaart van je restaurant)
  • Duidelijke recepten voor de klant
  • Niet alle gerechten lenen zich tot takeout

Docent

Dany DHollander is een vakexpert uit de horecawereld.

d. Boost je takeaway to the next leven!

We willen je inspireren met heel concrete verkooptips, géén vage theorieën. De juiste communicatie op sociale media, je eigen website of webshop is cruciaal, maar hoe pak je dit subtiel aan? Dan is dit de webinar die je wil volgen.

Docent

Kevin Strubbe is gepassioneerd door etiquette & gastvriendelijkheid.

 

Praktische gegevens en inschrijven

De sessie wordt online georganiseerd via Zoom. Hiervoor moet je op voorhand niets installeren.

Deze opleiding is kosteloos voor elke horeca-ondernemer of starter.
Klik hieronder op de sessie die je wenst te volgen en schrijf je in.

Academie opleiding: De do's & don'ts van takeway

Er zijn geen bijeenkomsten gevonden.