We hebben een nieuwe voorzitter!

Na enkele maanden uitstel door corona vond vandaag de Algemene Vergadering plaats, waarbij onder andere wordt teruggeblikt op het jaar 2019 voor Horeca Vlaanderen. Een belangrijk agendapunt: verkiezing van de nieuwe voorzitter. We namen afscheid van huidig voorzitter Filip Vanheusden, en verwelkomen meteen ook de nieuwe voorzitter. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

020982020_WVV_AlgemeneVergadering_025


Het was een belangrijke dag voor Horeca Vlaanderen. Na enkele maanden uitstel werd het jaarverslag van 2019 voorgesteld, met mooie financiële resultaten en een constante ledengroei. Een terugblik op een goed jaar, vlak voor corona dus. Een ander belangrijk moment was de voorzittersverkiezing, waarbij een opvolger is gezocht voor huidig voorzitter Filip Vanheusden. Limburgs ondernemer Ludo Geurden neemt nu de fakkel van hem over! Tot nu toe was hij al voorzitter van Horeca Limburg en zaakvoerder en eigenaar van boetiekhotel en restaurant Mardaga in As.

Ludo Geurden: “Ik ben vereerd de positie van voorzitter te mogen opnemen en zal er volop voor gaan om alle horecaondernemers uit deze crisis te krijgen. Ik wil Filip Vanheusden bedanken voor zijn goede werk. Ik zal er alles aan doen om te zorgen voor continuïteit die hij creëerde, voortgezet wordt, met verwezenlijkingen voor alle kamers van ons huis.”

CEO Matthias De Caluwe: “Ik wil uittredend voorzitter Filip Vanheusden hartelijk bedanken voor de fijne samenwerking en alle kansen. En een grote welkom aan onze nieuwe voorzitter Ludo Geurden! Ik kijk uit naar fijne jaren samen, waarin we samen de horeca uit de coronacrisis zullen hijsen. Vandaag was een speciale dag voor onze federatie. We hebben teruggeblikt op een 2019 jaar met goede resultaten, en kijken energievol uit naar de komende periode waarin we alle kamers van ons huis mee uit de crisis zullen sleuren.”

Corona
De coronacrisis zorgde ervoor dat de Algemene Vergadering en voorzittersverkiezing bij Horeca Vlaanderen in april uitgesteld werd. Nu het eindelijk wel kan plaatsvinden, is het dan ook een must om het te laten doorgaan in een vestiging met horeca en vergaderzalen. Niet iedereen kon er fysiek bij zijn door de beperking van 50 personen in een vergaderruimte. Horeca Vlaanderen heeft er dan ook alles aan gedaan om de bijeenkomst vlot, bereikbaar (voor sommigen via volmacht) en vooral veilig te kunnen laten doorgaan. En dat onder het goedkeurend oog van Vlaams minister Zuhal Demir.

Vlaams minister Zuhal Demir: “De New York Times looft het Vlaams toeristisch beleid omwille van haar vooruitziend en innovatief karakter. Ook onze horecaondernemers tonen die creativiteit. Niet alleen de vele initiatieven die de sector ontwikkeld heeft, maar ook de maatregelen die genomen zijn om opnieuw op een veilige manier te kunnen werken, zijn hiervan het bewijs. Het is nog lang niet ‘business as usual’, en het zal het misschien ook nooit meer worden. Maar ik ben ervan overtuigd dat de horeca erin zal slagen om zich aan te passen aan het nieuwe normaal en ook deze crisis te boven te komen.”