Situatie voor de horeca ongewijzigd, verduidelijking nodig voor voedingskramen

De Nationale Veiligheidsraad heeft meegedeeld dat de situatie voor de horecasector momenteel ongewijzigd blijft, behalve voor individuele kraampjes. De premier vertelde dat ondernemers met een individueel (voedings)kraam met hun burgemeester kunnen bespreken of ze al dan niet terug open kunnen gaan. “Om misverstanden te vermijden vragen we hierover snel verduidelijking. Daarnaast zijn we in overleg over de voorwaarden om onze sector zo snel mogelijk van start te laten gaan na 8 juni”, zegt onze CEO Matthias De Caluwe.

sluitingsuur cafe


Horeca Vlaanderen vraagt verduidelijking over de regeling voor onze voedingskramen. Vanaf dat hierover meer informatie over is, zullen we dit ook communiceren. Voor de rest van de horecasector blijft de situatie ongewijzigd. Zoals eerder is meegegeven, is de datum voor de heropstart ten vroegste 8 juni. Dat is nog geen definitieve datum. “We zijn in overleg om zo snel mogelijk te kunnen communiceren over wanneer de heropstart kan, en onder welke voorwaarden. De gezondheid van iedereen moet gegarandeerd blijven, maar het moet ook rendabel zijn om open te doen. Daarom zijn begeleidende steunmaatregelen essentieel”, aldus De Caluwe


De heropstart voor de horeca zal onder meer afhankelijk zijn van de impact van de versoepelingen in andere sectoren de komende weken. “Ik wil dan ook iedere Belg oproepen om alles verder strikt na te leven de komende weken. Zo kan onze sector terug van start gaan en kunnen we weer samen genieten. Want geef toe dat we dit toch enorm missen”, zegt De Caluwe.