Foodcost berekening by app
Een duidelijk zicht op de food- en beveragekosten is een must voor elke horecazaak. Gelukkig bestaan er allerlei digitale tools die je hierbij kunnen helpen. Bij Horeca Vlaanderen werken we met de gratis applicatie van Guidea. Die tool is inzetbaar voor kostenberekening rond food én beverage, dus het webinar zal ook in die twee onderdelen worden verdeeld.
Foodcost berekening by app
In veel opleidingen rond kostenberekeningen hoor je: "Elke financieel gezonde horecazaak heeft een duidelijk zicht op zijn werkelijke foodcost." Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. In ons webinar geven we heel wat praktische oefeningen en tips, om zo de waste factor te leren berekenen en aan de slag te gaan met eigen receptenfiches.
Wat je gaat leren:
- Hoe maak je, via een digitale tool, een complete analyse van jouw foodcost.
- De voorspelbare en vooral de onvoorspelbare kosten inschatten
- De foodcost van de zaak sturen, door onder meer recepten- en/of ingrediëntenkeuze.
Docent
Dany DHollander is een vakexpert uit de horecawereld.
Praktisch
Deze opleiding is kosteloos voor elke horeca-ondernemer of starter.
Klik hieronder op de sessie die je wenst te volgen en schrijf je in.
Academie Opleiding: Kostprijsbekening
Wil je extra hulp bij het berekenen van jouw foodcost? Krijg deze app onder de knie, schrijf je in.
De Guidea foodcost berekening gaat verder dan de berekening van de food/beverage en prime cost. De gratis applicatie geeft ook advies naar beoogde kostprijs of verkoopprijs op basis van je doelstelling. Daarnaast is het eindresultaat een technische fiche die je kan afdrukken. Een belangrijk pluspunt is het toevoegen van een uitgeschreven recept, foto en aanduiding van allergenen.
Je kan je vooraf gratis registreren via https://www.guidea.be/Apps.