INLOGGEN ZOEKEN HOME CONTACT
Tips om energie te besparen of voedselverlies tegen te gaan? Inspiratie nodig om uw zaak kindvriendelijker te maken? Om u als ondernemer optimaal te informeren voorzien we en ruim aanbod aan informatieve brochures.
Een startende horecazaak staat nog meer dan andere bedrijven bloot aan allerhande voorschriften, regels en verplichtingen. Om starters optimaal te begeleiden ontwikkelde Horeca Vlaanderen een lijvige startersbrochure met alle formaliteiten en een aantal handige tips. Bent u starter?
U kan de startersbrochure (versie november 2022) hier downloaden (PDF).
Samen met het Agentschap Ondernemen ontwikkelde we een brochure met 10 concrete cases van horecaondernemers die succesvol hebben geïnvesteerd in energiebesparende maatregelen. We geven u ook een ruim aantal tips & tricks die u zo kan implementeren om energie, en dus geld te besparen.
De energiebrochure kan u hier downloaden (PDF).
Horeca Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen ontwikkelden de gids 'Kinderen Welkom' om Vlaamse logiesuitbaters inspireren om een meer kwalitatief aanbod te bieden aan families met kinderen. Kinderen zijn volwaardige klanten. Vaak wordt gefocust om het verblijf voor volwassenen zo aangenaam mogelijk te maken terwijl kinderen ook speciale aandacht vereisen. Deze gids kan hoteliers helpen en inspireren om een service te creëren specifiek voor kinderen. Want als de kinderen een goede vakantie hebben, dan hebben de ouders of grootouders dat ook. Bovendien is een familievriendelijk verblijf per definitie een gastvrij en klantvriendelijk verblijf.
U kan de inspiratiegids 'Kinderen Welkom' hier downloaden (PDF).
Via de campagne No Food To Waste geven we ondernemers tips om voedselverlies tegen te gaan. De preventie van voedselverlies levert bedrijven geld op en draagt bij tot duurzaamheid. In deze checklist vindt u tips & tricks om die u kan toepassen in uw zaak.⇒ Engageer u tegen voedselverlies op www.nofoodtowaste.be
De brochure kan u hier downloaden (PDF).
Tafelschuimers zijn mensen die in uw zaak komen tafelen en vertrekken zonder de rekening te betalen. Hetzelfde fenomeen doet zich ook voor in drankgelegenheden, waar het gaat om klanten die een of meerdere dranken nuttigen, evenzeer zonder de rekening te betalen, en die flessentrekkers worden genoemd. We geven u een aantal tips hoe u tafelschuimerij kan vermijden, en wat u kan doen als het kwaad toch geschied is.
Download hier de brochure (PDF)
In deze brochure gaan we dieper in op het belang van boeking- en reviewsites. Beide zijn onvermijdelijk in onze hedendaagse horeca, u kan er dus maar beter intelligent mee omgaan. Het eerste deel gaat in op het boeken van kamers. We geven u aan aantal tips over uw relatie met een boekingsmotor. Vervolgens geven we duidelijkheid over de gewijzigde algemene voorwaarden van Booking.com en leggen we uit hoe u deze voorwaarden zoveel mogelijk in uw voordeel kan toepassen. Het tweede deel van de gids is aan de reviewsites gewijd. Dit gedeelte is vooral als een checklist opgevat over de “do’s and don’t’s” van de reviewsites. U kan de gids hier downloaden (PDF).
Met kinderen op restaurant gaan is soms een heel avontuur. Het is niet altijd even gemakkelijk om de kinderen rustig te houden en de restaurants zijn er niet altijd op voorzien. Hier willen Horeca Vlaanderen en Vlaanderen Lekker Land wat aan doen. Samen ontwierpen we een uitgebreide inspiratiegids vol tips & tricks om een horecazaak kindvriendelijk(er) te maken.
De inspiratiegids kan u hier downloaden (PDF).
Met deze checklist wijzen we ondernemers op de belangrijkste aspecten waarmee men moet rekening houden wanneer men een pand gaat huren om er een horecaonderneming in onder te brengen. Leden van Horeca Vlaanderen kunnen de checklist handelshuur en concessie hier downloaden (PDF). Opgelet, u dient wel ingelogd te zijn met uw lidnummer.
Horeca Vlaanderen, Horeca Brussel, Horeca Wallonië, De Belgische Brouwers en de Federatie van Belgische drankenhandelaars (FeBeD) hebben in december 2015 een gedragscode ondertekend die de brouwerijcontacten moet versoepelen. Een belangrijk en historisch akkoord voor de sector.
In deze checklist (PDF) vindt u een overzicht van de afspraken.