ACADEMY

Boekhoudkundige aspecten


Sessie 1: Hoe efficiënt samenwerken met je boekhouder?

In de eerste plaats zal in deze sessie een overzicht gegeven worden van de belangrijkste boekhoudkundige en fiscale verplichtingen waarmee je rekening dient te houden, en wat daarbij de verschillen zijn tussen een eenmanszaak en een vennootschap.

Voorts zullen we bekijken hoe je de samenwerking met je boekhouder zo vlot mogelijk kan laten verlopen en welke afspraken je daarbij zoal kan maken: wat doe je zelf en wat doet je boekhouder? Op welke manier bezorg je alle documenten best aan de boekhouder en welke tools kunnen daarbij nuttig zijn? Welke informatie heeft de boekhouder allemaal van je nodig om je zo goed mogelijk te kunnen begeleiden?

Sessie 2: Hoe je boekhouding begrijpen?

In deze sessie wordt op een toegankelijke manier toegelicht wat al die getallen die je van je boekhouder ziet verschijnen zoal betekenen: hoe zijn een balans en een resultatenrekening opgebouwd? Wat is de betekenis van de belangrijkste boekhoudkundige posten en rekeningen? Waaraan moet je zeker de nodige aandacht schenken?

Sessie 3: Hoe je boekhouding en fiscaliteit écht gebruiken voor het management van je zaak?

Nog al te vaak wordt de boekhouding als een noodzakelijk kwaad gezien, laat staan de belastingen die betaald moeten worden. Nochtans kunnen je cijfers je een schat aan informatie opleveren en je zaak écht vooruithelpen: hoe kan je met je boekhouding concreet aan de slag voor het management van je zaak? Welke getallen moet je opvolgen en hoe vaak doe je dat best? Hoe vraag je je boekhouder om te rapporteren?

Daarnaast hoeft ook fiscaliteit niet alleen slecht nieuws in te houden. Er bestaan immers heel wat mogelijkheden om je belastingfactuur te optimaliseren: wat zijn de belangrijkste belastingbesparende maatregelen die de overheid zelf voorziet, en dat voor zowel de eenmanszaak als de vennootschap? Wat zijn enkele algemene tips en tricks om minder belastingen te betalen?

Dagopleiding: 'Prijszetting, boekhouding en fiscaliteit'
  • Omzetberekening
  • Prijszetting:Kostenstructuur, winst, omzet, bepaling verkoopprijs van een gerecht, rendement grondstoffen
  • BTW: tarieven, ontvangstbewijzen, geregistreerde kassa met fiscale controlemodule
  • Verzekeringen
  • Prijsaanduiding
Docent

Steve van Uytbergen is door zijn uitzonderlijk sterke academische achtergrond in accountancy & fiscaliteit de expert in zowel het fiscaal-juridische luik als in het optimaliseren van horecazaken.

Praktische gegevens en inschrijven

De sessie wordt online georganiseerd.

Deze opleiding is kosteloos voor elke horeca-ondernemer of starter.
Klik hieronder op de sessie die je wenst te volgen en schrijf je in.

Academie Opleiding: Boekhoudkundige aspecten