Take-away en premie combineerbaar

Graag geven wij u een update over de maatregelen die de Vlaamse regering heeft getroffen naar aanleiding van het coronavirus.

Tijdens het overleg vernam Horeca Vlaanderen van Vlaams minister van Werk en Economie Crevits dat het aanbieden van take-away/bezorging niet in de weg staat van het aanvragen van de premie van 4000 euro die dient om de hinder voor uw horecazaak op de te vangen.

shutterstock_1623031354

Meer info over de maatregel:

De ondernemers die getroffen zijn door de coronamaatregelen kunnen bij volledige sluiting een eenmalige premie van 4.000 euro en als ze na 21 dagen hun zaak nog moeten sluiten een vergoeding van 160 euro per dag. Voor ondernemingen die in het weekend moeten sluiten is er een eenmalige premie van 2.000 euro en als ze na 21 dagen hun zaak nog moeten sluiten, krijgen ze een vergoeding van 160 euro per dag. De verdere informatie zal verschijnen op de website van het Agentschap Innoveren en Ondernemen VLAIO van zodra dit beschikbaar is: https://www.vlaio.be/nl

Je kan dus zowel take-away/levering aanbieden én recht hebben op de premie om het overige verlies door de maatregel gedeeltelijk te compenseren.

Meer informatie over hoe je dit kan aanvragen en welke formaliteiten nodig zijn, volgen zo spoedig mogelijk. Horeca Vlaanderen heeft er alvast op aangedrongen dat de procedure hiervoor administratief eenvoudig dient te zijn.

Voor regelmatige updates, is het ook aangeraden om onze Facebookpagina https://www.facebook.com/HorecaVL/ te volgen. We doen ons best om jullie zo snel als mogelijk alle correcte info te bezorgen.