SABAM-korting voor horeca

Goed nieuws! Sabam en Horeca Vlaanderen zijn overeengekomen om een solidariteitskorting toe te staan die overeenkomt met 1 maand auteursrechten.

In totaal gaat het voor de hele horesector om een bedrag van bijna 2 miljoen euro aan auteursrechten. De horecazaken die verplicht gesloten zijn wegens de maatregelen van de overheid kunnen deze solidariteitskorting eenvoudig en snel aanvragen via de site van het uniek platform Unisono (de aanvraagmodule is weldra beschikbaar).

john-matychuk-gUK3lA3K7Yo-unsplash

Deze korting op het gedeelte auteursrechten wordt in mindering gebracht van de jaarlijkse factuur of terugbetaald, mocht de bijdrage al betaald zijn. Deze 1/12 kwijtschelding is geldig voor iedereen die al betaald heeft of nog moet betalen.

Horeca Vlaanderen heeft hier hard voor geijverd en is dan ook tevreden dat we hier tot een constructief akkoord zijn gekomen. “Wij zijn tevreden dat SABAM ingaat op onze aanvraag met dit constructief voorstel als resultaat. Het zou immers nogal vreemd zijn om de horeca uitbaters bijdragen te laten betalen als er geen muziek kan gespeeld worden. We blijven verder onderhandelen met andere stakeholders. Want iedere euro telt! ”, reageert Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen.

Wij houden u op de hoogte als de aanvraagmodule beschikbaar is!