HA-Banner-Algemeen

Allergenen in de horeca



Wettelijke verplichtingen en praktijkgerichte tips

Zoals je weet voert het FAVV elk jaar controles uit op de voedselveiligheid in de horecasector. Sinds januari 2018 heeft het FAVV de controles versterkt. Je kan dus maar beter goed geïnformeerd zijn.

Horeca Vlaanderen ijverde voor het verkrijgen van een uitzondering op de Europese regelgeving, waardoor ondernemers de informatie mondeling mogen meedelen in plaats van schriftelijk. Dit op voorwaarde dat een schriftelijke interne procedure wordt uitgewerkt.

Tijdens deze opleiding leer je wat er wettelijk verplicht is, maar ook wat deze regelgeving praktisch voor je betekent in jouw horecazaak. Bovendien worden alle details over de verplichte interne procedure uit de doeken gedaan.

Na het volgen van de volledige sessie ontvang je een opleidingsattest dat je kan voorleggen bij controles door het FAVV als bewijs dat je je geïnformeerd hebt over de wetgeving.

Docenten

Natasja De Troch is gespecialiseerd in allergenenmanagement en kent de wetgeving en haar praktische consequenties door en door.

Praktische gegevens en inschrijven

De sessie wordt online georganiseerd en duurt 2,5 uur.

Deze opleiding is kosteloos voor elke horeca-ondernemer of starter.
Klik hieronder op de sessie die je wenst te volgen en schrijf je in.

Academie opleiding: Allergenen in de horeca & Etikettering