ACADEMY

Wetgeving

Allergenen in de horeca
Wettelijke verplichtingen en praktijkgerichte tips

Zoals je weet voert het FAVV elk jaar controles uit op de voedselveiligheid in de horecasector. Sinds januari 2018 heeft het FAVV de controles versterkt. Je kan dus maar beter goed geïnformeerd zijn.

Horeca Vlaanderen ijverde voor het verkrijgen van een uitzondering op de Europese regelgeving, waardoor ondernemers de informatie mondeling mogen meedelen in plaats van schriftelijk. Dit op voorwaarde dat een schriftelijke interne procedure wordt uitgewerkt.

Tijdens deze opleiding leer je wat er wettelijk verplicht is, maar ook wat deze regelgeving praktisch voor je betekent in jouw horecazaak. Bovendien worden alle details over de verplichte interne procedure uit de doeken gedaan.

Nadien ontvang je een opleidingsattest dat je kan voorleggen bij controles door het FAVV als bewijs dat je je geïnformeerd hebt over de wetgeving.

Docenten

Natasja De Troch en Edith Castelein zijn voedingsdeskundigen. Ze zijn gespecialiseerd in allergenenmanagement en kennen de wetgeving en haar praktische consequenties door en door.

 

Etikettering:
Wettelijke verplichtingen en praktijkgerichte tips

De etiketteringswetgeving is gedetailleerd, complex en jammer genoeg niet gebundeld in één makkelijk leesbare tekst. In deze infosessie maken we je wegwijs in alle wettelijke etiketteringsverplichtingen. Wil je starten met een automaat van voorverpakte voedingsmiddelen, is een etiket verplicht als ik zelfgemaakte confituren aanbiedt in mijn zaak? Al deze vragen alsook het berekenen van de voedingswaarde, het gebruik van afbeeldingen en foto’s komen aan bod. Kortom, na het volgen van deze opleiding kan je jouw producten correct etiketteren.

Nadien ontvang je een opleidingsattest en een Excel tool voor berekening van de voedingswaarde.

Docent

Elke Debou is een voedingsdeskundige. Ze is gespecialiseerd in etikettering en kent de wetgeving door en door.

 
Praktische gegevens en inschrijven

De sessie wordt online georganiseerd via Zoom en duurt 2,5 uur.
Hiervoor moet je op voorhand niets installeren.

Deze opleiding is kosteloos voor elke horeca-ondernemer of starter.
Klik hieronder op de sessie die je wenst te volgen en schrijf je in.