ACADEMY

Allergenen in de horeca

Wettelijke verplichtingen en praktijkgerichte tips

Zoals u weet voert het FAVV elk jaar controles uit op de voedselveiligheid in de horecasector. Sinds januari 2018 heeft het FAVV de controles versterkt. U kan dus maar beter goed geïnformeerd zijn.

Horeca Vlaanderen ijverde voor het verkrijgen van een uitzondering op de Europese regelgeving, waardoor ondernemers de informatie mondeling mogen meedelen in plaats van schriftelijk. Dit op voorwaarde dat een schriftelijke interne procedure wordt uitgewerkt.

Tijdens deze opleiding leert u wat er wettelijk verplicht is, maar ook wat deze regelgeving praktisch voor u betekent in uw horecazaak. Bovendien worden alle details over de verplichte interne procedure uit de doeken gedaan.

Nadien ontvangt u een opleidingsattest dat u kunt voorleggen bij controles door het FAVV als bewijs dat u zich geïnformeerd heeft over de wetgeving.

Docenten

Natasja De Troch of Edith Castelein zijn voedingsdeskundigen. Ze zijn gespecialiseerd in allergenenmanagement en kennen de wetgeving en haar praktische consequenties door en door.

Praktische gegevens en inschrijven

De sessie wordt online georganiseerd via Zoom. Hiervoor moet u op voorhand niets installeren.

Deze opleiding is kosteloos voor elke horeca-ondernemer of starter.
Klik hieronder op de sessie die u wenst te volgen en schrijf u in.

Academie opleiding: Allergenen in de horeca