HA-Banner-Algemeen

Nieuwe RSZ-tool: check meteen of iemand mag werken als flexi of jobstudent

Flexibele tewerkstelling is niet meer weg te denken uit onze horecasector. Naast vaste medewerkers zijn onder andere jobstudenten en flexi-jobbers van onschatbare waarde om piekmomenten op te vangen. Daarom zijn we tevreden dat – na aanhoudende inzet van Horeca Vlaanderen – men in het nieuwe federale regeerakkoord een aantal verstrengde maatregelen rond flexi-jobs terugdraait. Bovendien kunnen studenten nu definitief 650 fiscaalvriendelijke uren per jaar werken. 

Toch bots je als werkgever nog vaak op praktische uitdagingen. Mag een kandidaat wel als flexi-jobber aan de slag? Dat kan alleen als hij of zij drie kwartalen eerder minstens 80% werkte.

Heeft een student nog voldoende uren over? Tot nu toe was het niet altijd eenvoudig voor jou als horecaondernemer om dat te controleren.

Ontdek de nieuwe, betrouwbare RSZ-tool: ‘Burgergegevens raadplegen’

Voor deze situaties is er nu de digitale tool ‘Burgergegevens raadplegen’. Hiermee kan je als werkgever op een veilige en gebruiksvriendelijke manier controleren of een kandidaat in aanmerking komt als flexi of jobstudent. De tool biedt je: 

  • Toegang tot actuele, officiële gegevens van sollicitanten 
  • Meer zekerheid bij aanwerving
  • Een veilige gegevensuitwisseling via officiële databanken, met respect voor de privacy 

RSZ & Horeca Vlaanderen komen naar je toe: schrijf je in voor de roadshow 

Een nieuwe tool leren gebruiken vraagt uitleg en oefening. En daar helpen we jou graag mee. RSZ & Horeca Vlaanderen slaan voor deze unieke samenwerking de handen in elkaar en organiseren vanaf 12 mei een roadshow door heel Vlaanderen bij meer dan 20 locaties. Tijdens deze infosessies krijg je als lid een duidelijke demo van de tool, je leert er meteen mee in de praktijk aan de slag gaan en je kan vragen stellen aan de experts.

Zo brengen we overheid en ondernemer dichter bij elkaar en zorgen we samen voor minder rompslomp en vlottere aanwervingen. 

Waar en wanneer? 

Je kan je meteen inschrijven voor een infosessie in jouw buurt: ontdek hieronder alle data, uren en locaties, of zoek per provincie (West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Vlaams-Brabant - Antwerpen - Limburg). Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt en vol = vol!

Wat mag je verwachten?

  • Een praktijkgerichte opleiding van maximum 1 uur
  • Duidelijke uitleg door de RSZ over het gebruik van de tool ‘Burgergegevens raadplegen’
  • Een open Q&A
  • Afsluitend netwerkmoment

Inschrijfvoorwaarden

Elke inschrijving wordt persoonlijk behandeld. Om alles vlot te organiseren, sluit de inschrijfperiode 24 uur vóór de fysieke opleiding. Kun je onverhoopt toch niet aanwezig zijn? Laat het ons dan uiterlijk 24 uur van tevoren weten. Zo vermijden we onnodige kosten en kunnen we jouw plek aan iemand anders toewijzen. 

Deelnemen aan de fysieke opleiding:

- Leden: maximaal 2 gratis deelnames per lidmaatschap.
- Niet-leden: de kostprijs bedraagt €239 (excl. btw) per persoon. Sluit je vandaag nog aan bij Horeca Vlaanderen en neem gratis deel aan de opleiding.

Academie workshop: RSZ