ACADEMY

Work smart

1. Hoe bepaal je de prijs van je logies.

De prijs waaraan je je hotelkamer, kamer in B&B, tentplaats op de camping, vakantiewoning of andersoortige logiesplek aanbiedt, is een cruciaal gegeven in je management.

In deze webinar helpen we je op weg om je marketing en je prijszetting op elkaar te laten aansluiten. Welke bezettingsgraad is wenselijk voor jou en jouw zaak? Hoe prijsgevoelig is jouw klant op welk moment? Waarom ga je wel of niet werken met variabele prijzen? Hoe doe je dat met de online boekingskanalen en rechtstreekse boeking? Op basis waarvan maak je prijzen variabel? Welke componenten bepalen de prijs van een verblijf bij jou?

Zet het jaar goed in en volg deze webinar zodat je de juiste prijzen vraagt in (de rest van) 2021!

2. Cashflow creëren in tijden van corona

In deze gratis webinar, legt Filip Nicasi je uit hoe je ook in tijden van corona cashflow kan blijven genereren.

Je ziet onder andere:

  • Cash in: wat doet overheid voor jou vs. wat kan je zelf doen?
  • Cash out: hoe kan je zelf vaste kosten beperken vs. waar steunt de overheid?
  • Je hoort ook over initiatieven die momenteel lopen en je een duwtje in de rug kunnen geven.
3. Time & self management voor horecaondernemers

Overkomt het jou ook vaak? De dag vol goede bedoelingen starten (bijv. ‘Ik ga vandaag mijn administratie 100% bijwerken’) en ’s avonds toch moeten vaststellen dat je er niet toe gekomen bent?

Kan je een paar uren per week ‘bijmaken’ zodat je beter rond geraakt? Of wil je gewoon wat meer vrije tijd hebben? Sta je ervoor open dat software efficiëntie kan brengen in je zaak?

Allemaal goede redenen om deze webinar te volgen. Je leert op 45 minuten de belangrijkste tips rond time & self management en op de koop toe krijg je nog wat softwaresuggesties.

4. Leren onderhandelen: een meerwaarde voor jouw horecazaak.

Altijd al beter willen worden in onderhandelen? Nu is het moment op deze skill bij te schaven!

In deze sessie van ongeveer 40 minuten toont Filip je de verschillende onderhandelingsstijlen. Hij zal je leren hoe je je het best voorbereid op een onderhandelingsgesprek. Bovendien krijg je concrete tips om de onderhandeling in goede banen te leiden.

5. Positioneren: meer dan ooit de sleutel tot succes na corona

Wat mag je verwachten van de webinar:

  • Wie ben ik als onderneming?
  • Welke zaak wil ik zijn voor welk doelpubliek?
  • Wat is de SWOT van mijn zaak?
  • Hoe werk ik vooral op mijn sterktes en de passende opportuniteiten?
Docent

Filip Nicasi heeft jarenlange ervaring in de management- en communicatiesector specifiek voor horeca.

Praktische gegevens en inschrijven

De sessie wordt online georganiseerd via Zoom. Hiervoor moet je op voorhand niets installeren.

Deze opleiding is kosteloos voor elke horeca-ondernemer.
Klik hieronder op de sessie die je wenst te volgen en schrijf je in.