ACADEMY

Kitchen management

Deze sessies kunnen afzonderlijk gevolgd worden.
Overweeg je om alle sessie te volgen, adviseren we deze volgorde te volgen. 


1. Menu-engineering: analyseer je menukaart voor meer rendement

Je menukaart is je voornaamste bron van inkomsten. Maar op het ene gerecht heb je natuurlijk een hogere marge dan op het andere. Dit is het ideale moment om de samenstelling en populariteit van je menu onder de loep te nemen. Verkoop je nog de juiste gerechten? Aan de beste prijzen?

Het gerecht dat het vaakst verkocht wordt, is daarom niet altijd datgene dat de meeste winst oplevert. Vaak voel je wel aan welke gerechten goed lopen, maar het in kaart brengen welke impact een bepaald gerecht heeft op je winst is een tijdrovende klus. Bij menu-engineering meet je de prestaties van je gerechten en voer je maatregelen door om de totale marge van je restaurant te optimaliseren.

Weet jij hoe je gerechten presteren? Analyseer de winnaars, verliezers, hardlopers en slapers van jouw kaart met menu-engineering én ontdek dankzij deze webinar actiepunten om je resultaten te verbeteren.

2. Menuleer: verbeter je omzet met je menukaart

Hoewel klanten maar kort hun aandacht schenken aan je menukaart, is dit toch het hart van je zaak én een van je belangrijkste marketinginstrumenten. Het is een krachtig verkoopmiddel dat bij goed gebruik, je cijfers aanzienlijk kunnen doen groeien. Dit “visitekaartje” van je zaak verdient dan ook jouw volle aandacht.

Tijdens deze opleiding tonen we je aan de hand van praktische voorbeelden en simpele technieken hoe je menukaart je rendabiliteit kan verbeteren en verhogen. Hoe schrijf je een aantrekkelijke menukaart? Hoe stel je menu’s samen voor je takeaway? Wat is het belang van menu’s voor je catering-activiteiten? Hoe leid je bijvoorbeeld je gasten onbewust naar de meest winstgevende gerechten en dranken op je menu?

De absolute doelstelling van een uitgekiende menukaart is om meer omzet te draaien zonder bijkomende investeringen of personeelskosten. Daarenboven heeft je menu een directe invloed op je food- en beveragekosten. Onze Horeca Academie helpt je op weg met de basisregels van de moderne menuleer anno 2021.

3. Horecaverdienmodel: optimaliseer en neem voorsprong

Met een horecaverdienmodel maak je duidelijk waar jouw inkomsten vandaan komen en hoe je ze vergaart. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst én hoe je dit kan bereiken. Het draait om de onderscheidende waarde die jij als horecaondernemer aan je klanten biedt en welke kosten je daarvoor maakt.

Welk percentage van je omzet geef je maximaal uit aan je food- en beveragekost? Wat moet je doen om je personeelskosten te laten uitkomen op 35% van je netto-omzet? Welk bedrag mag je besteden aan gas, water en elektriciteit? Hoeveel houd je aan het einde van de maand over om je huur en afbetaling te bekostigen?

Stap voor stap bekijken we in deze webinar elk vakje in onze portefeuille, hoeveel je er juist aan besteedt en hoe je dit op een efficiënte manier kan sturen om je rendabiliteit te verbeteren.

Docent

Dany DHollander is een vakexpert uit de horecawereld.

Praktische gegevens en inschrijven

De sessie wordt online georganiseerd via Zoom en elke sessie duurt 2 uur.
Hiervoor moet je op voorhand niets installeren.

Deze opleiding is kosteloos voor elke horeca-ondernemer of starter.
Klik hieronder op de sessie die je wenst te volgen en schrijf je in.

Academie Opleiding: Kitchenmanagement

Er zijn geen bijeenkomsten gevonden.