Innochef

Herneming wegens succes: 'Gezond aan de slag met vetten'

Tijdens deze workshop focussen we op het gebruik en de toepassingen van oliën en vetten, in samenwerking met voedingsbedrijf Vandemoortele.

De focus ligt op het behoud van een goede kwaliteit, zowel qua smaak als gezondheid, en op efficiëntie in de keuken.

  • Weet u welke soorten oliën en vetten er bestaan en welke soort u voor welke toepassing het beste gebruikt?
  • Wanneer vervangt u best frituurvet of –olie? Wat is de norm en hoe beoordeelt u dit zelf?
  • Wanneer wordt acrylamide gevormd, wat zijn de gevaren en hoe kan u dit voorkomen?
  • Wist u dat het economisch interessanter is om over twee friteuses te beschikken? We leggen uit waarom.
  • Welke bakeffecten kan u bekomen in de pan? Hoe gebruikt u boter, olie of margarine het meest optimaal?
  • Is mayonaise zelf te maken zonder ei en/of met een lager vetgehalte? We tonen u hoe!

Tot slot tonen we u hoe u deze kennis kan vertalen in communicatie naar uw klanten! Want: uw inspanningen om efficiënter en gezonder te koken mogen uw klanten niet ontgaan.

Praktisch

Lees hier alle info over deze workshop:

  • dinsdag 4 juni, Gent

Telkens van 9u30 tot 14u.

Inschrijven:

Klik hier

 

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Horeca Vlaanderen-mediakanalen kan worden gebruikt.