Innochef

 

 

Workshop 3: Gluten- en lactosearme bereidingen

Deze workshops worden in maart en april 2019 georganiseerd, in samenwerking met voedingsbedrijf Solucious. “We willen dat chefs ervaren dat gluten/lactosevrije gerechten op de kaart zetten realistisch is zonder grote inspanningen of een buitensporige foodcost.” Een menukaart van een bistro vormt de leidraad doorheen de workshop.

Er zijn steeds meer personen met een allergie of met een intolerantie voor gluten of lactose. Koken voor hen is niet evident. Want welke ingrediënten mag je gebruiken? Waarop moet je letten tijdens het productieproces? Hoe kan je met een gerust gemoed communiceren dat je gerechten gluten- of lactosevrij zijn? Om dit alles in de praktijk te brengen, overlopen we een concrete checklist en bieden we tips and tricks om toe te passen in de eigen brasserie. We roeren ook zelf in de potten: 6 klassieke brasseriegerechten en 6 desserten worden uitgewerkt als gluten- en lactosevrij. Kortom, je leert specifieke producten met hun eigenschappen kennen en omzeilt valkuilen in het productieproces.

Solucious is leverancier van food en non-food voor professionele klanten. Ze hechten daarbij veel aandacht aan het wel informeren van de klant. Tot het assortiment behoren onder meer verse producten, droge voeding en diepvriesartikelen, en dit van zowel nationale merken als de eigen huismerken (Colruyt retail en foodservice).

Praktisch

Lees hier alle info over deze workshop:

  • donderdag 28 februari, Colruyt Group Academy Hasselt
  • woensdag 13 maart, Colruyt Group Academy Melle
  • woensdag 20 maart, Syntra AB, Antwerpen
  • woensdag 27 maart, Colruyt Group Academy, Haasrode
  • Dinsdag 2 april, Colruyt Group Academy Kortrijk

Telkens van 9u30 tot 14u.

Inschrijven: klik hier

Workshop 4: Aroma’s, het nieuwe ingrediënt

Innochef organiseert in april en mei 2019 een nieuwe reeks workshops in samenwerking met Flandor Flavours International over de brede waaier aan mogelijkheden van aroma’s als ingrediënt. In een compacte voormiddag leren we jullie wat een (natuurlijk) aroma is, hoe je je gerecht gemakkelijk kan standaardiseren en praktische tips en tricks voor in de keuken. We brengen dit in de praktijk in een kookdemo. Want, het optimaal benutten van de mogelijkheden van aroma’s, kan je gerechten vereenvoudigen, en betekent eveneens een winst in smaak en kwaliteit.

  • Wat zijn (natuurlijke) aroma’s en hoe kan je ze gebruiken?
  • Wist je dat je dankzij het gebruik van aroma’s gemakkelijk kan anticiperen op speciale noden van klanten (allergieën, vegetarisch/veganistisch, …)?
  • Wist je dat er honderden verschillende aroma’s bestaan ? Ze zijn de speelgoedwinkel voor iedere creatieve kok.
  • We gaan aan de slag: in de kookdemo werken een volledige menu uit en delen we recepten
  • Hoeveel tijd en budget kan je als kok besparen als je aroma’s integreert in je gerecht?
  • Is het effectief lekkerder van smaak? Verneem de resultaten van een objectieve smaaktest

Reeds 3 generaties lang geeft Flandor Flavours International smaak aan al uw gerechten en voedingswaren. Smaak is een complex gegeven. Goed uitgeruste laboratoria en ruime productiefaciliteiten garanderen topkwaliteit voor topgerechten.

Praktisch

Lees hier alle info over deze workshop:

  • maandag 29 april, Paal
  • dinsdag 30 april, Schellebelle
  • maandag 6 mei, Antwerpen
  • dinsdag 7 mei, West-Vlaanderen
  • maandag 13 mei, Leuven

Telkens van 9u30 tot 14u.

Inschrijven: klik hier

Herneming wegens succes: 'Gezond aan de slag met vetten'

Tijdens deze workshop focussen we op het gebruik en de toepassingen van oliën en vetten, in samenwerking met voedingsbedrijf Vandemoortele.

De focus ligt op het behoud van een goede kwaliteit, zowel qua smaak als gezondheid, en op efficiëntie in de keuken.

  • Weet u welke soorten oliën en vetten er bestaan en welke soort u voor welke toepassing het beste gebruikt?
  • Wanneer vervangt u best frituurvet of –olie? Wat is de norm en hoe beoordeelt u dit zelf?
  • Wanneer wordt acrylamide gevormd, wat zijn de gevaren en hoe kan u dit voorkomen?
  • Wist u dat het economisch interessanter is om over twee friteuses te beschikken? We leggen uit waarom.
  • Welke bakeffecten kan u bekomen in de pan? Hoe gebruikt u boter, olie of margarine het meest optimaal?
  • Is mayonaise zelf te maken zonder ei en/of met een lager vetgehalte? We tonen u hoe!

Tot slot tonen we u hoe u deze kennis kan vertalen in communicatie naar uw klanten! Want: uw inspanningen om efficiënter en gezonder te koken mogen uw klanten niet ontgaan.

Praktisch

Lees hier alle info over deze workshop:

  • dinsdag 4 juni, Gent

Telkens van 9u30 tot 14u.

Inschrijven: klik hier