ACADEMY

Foodcostcalculatie: Hoe houdt u uw foodcost onder controle?

Een succesvolle zaak uitbaten houdt meer in dan lekker eten presenteren aan uw gasten. U moet ook weten wat de kostprijs is van de gerechten en welke marge u over houdt op het einde van de service. Want: wil u overleven in de horecasector, dan moet u de balans vinden tussen de passie voor het vak(manschap) en de economische aspecten van uw zaak.

Door uw foodcost te controleren, zit u zelf aan het stuur van uw onderneming. Het geeft u controle over uw financiële situatie en voorkomt dat u bijvoorbeeld na enkele maanden plots voor verrassingen staat en ineens het roer drastisch moet omgooien.

Kan u een antwoord geven op volgende vragen?

  • Wat is de echte prijs van uw ingrediënten?
  • Houdt u rekening met waste-factoren?
  • Kent u de foodcost van elk gerecht?
  • Wat zijn uw margedoelstellingen binnen dranken en gerechten?
  • Is uw gemiddelde marge van al uw gerechten en dranken voldoende hoog om al uw rekeningen te betalen? 

In deze opleiding leert u hoe u als gepassioneerd ondernemer met de getallen uw managementkwaliteiten aanzienlijk kunt verbeteren. Deze opleiding geeft u dan ook een onmiddellijke verbetering, zowel op kwalitatieve als financiële elementen binnen uw zaak.

Docent

Dany Dhollander reisde na zijn opleiding Hotelmanagement de wereld rond als consultant voor diverse bedrijven in de voedingssector. Nu concentreert hij zich op het geven van opleidingen aan de horecasector met de focus op foodcost.

Praktische gegevens en inschrijven

Aanvang 14u - Einde 17u

Deze opleiding is kosteloos voor elke horeca-ondernemer of starter.

Klik hieronder op de sessie die u wenst te volgen en schrijf u in.