Starten in de horeca of je zaak optimaliseren
Een horecazaak starten of je zaak optimaliseren, dit traject omvat alle handvaten.
Download hier de gedragscode
Voorjaar 2022 in Gent/Drongen
Maandag 21 maart 2022: Startersopleiding, inleiding businessplan en gedragscode
Maandag 28 maart 2022: Online zichtbaarheid (facultatief)
Maandag 04 april 2022: Succesfactoren tot winstgevend ondernemen (facultatief)
Maandag 11 april 2022: Prijszetting, boekhouding en fiscaliteit
Maandag 25 april 2022: HACCP: autocontrole: Voedselveiligheid via goede hygiënepraktijken
Maandag 02 mei 2022: Bar Basics
Maandag 09 mei 2022: Gecertificeerd bierschenker: dag 1
Maandag 16 mei 2022: Gecertificeerd bierschenker: dag 2
Maandag 23 mei 2022: Sociaal beheer
Maandag 13 juni 2022: Prijszetting, boekhouding en fiscaliteit & Businessplan in de praktijk (facultatief)
Timing:
Telkens van 9u30 tot 16u30, met uitzondering van de module 'Sociaal beheer' van 9u tot 12u en 'Bar Basics' die plaatsvindt van 10u tot 16u.
Kostprijs
De kostprijs voor het volledige traject kost 420 euro, leden betalen 320,- euro.
Wanneer je je voor afzonderlijke modules inschrijft, betaal je €75 (excl. BTW).
Inschrijven
Schrijf je via de links hieronder in voor het volledige traject. of voor afzonderlijke modules.
Café-opleiding: Opleidingstraject n.a.v. de gedragscode drankafnameovereenkomsten
Verplichte opleiding voor café uitbaters met drankafnameovereenkomst
Horeca Vlaanderen, Horeca Brussel, Horeca Wallonië, De Belgische Brouwers en de Federatie van Belgische drankenhandelaars (FeBeD) ondertekenden in december 2015 een gedragscode die de brouwerijcontacten moet versoepelen. Voor de cafésector een belangrijk en historisch akkoord. Het is de eerste keer dat de sector met de brouwers en drankenhandelaars dergelijk akkoord afsluit. De meest extreme uitwassen worden aangepakt waardoor de ondernemer meer vrijheid, transparantie en rechtszekerheid krijgt. De volledige problematiek is niet opgelost, maar er is een belangrijke stap gezet.
Een van de afspraken uit de gedragscode bepaalt dat de horecafederaties praktijkgerichte opleidingen zullen aanbieden met als doel het aantal faillissementen in de sector sterk te verminderen. Deze opleiding is verplicht voor alle cafébazen die een drankafnameovereenkomst tekenen en wordt dusdanig ook als voorwaarde opgenomen in het contract.
U kan de gedragscode hieronder downloaden.
Download hier de gedragscode