Personeelsaangelegenheden
Arbeidsrecht in de horeca
Wegwijs in de sociale wetgeving van de horecasector
Kent u de verschillen tussen een deeltijdse werknemer, een extra, een flexi-jobber en een student? Krijgt u het benauwd wanneer u een nieuwe werknemer moet aanwerven? En weet u hoeveel een werknemer precies kost? Of vertrouwt u blindelings op een sociaal secretariaat om uw lonen te berekenen?
In deze drie uur durende opleiding krijgt u een basisopleiding arbeidsrecht, specifiek gericht op onze sector. Daarnaast staan we stil bij de invoering van de geregistreerde kassa en de begeleidende maatregelen.
Omgaan met sociale controles
Vroeg of laat wordt elke horeca-ondernemer geconfronteerd met een sociale controle. Prettig is dit nooit, want men kan eventueel een opmerking maken over de sociale documenten, een (verkeerd uitgehangen) arbeidsreglement of de toepassing van de regels rond deeltijdse arbeid of studentenarbeid. Soms gaat het om ernstigere zaken zoals illegale tewerkstelling, zwart werk of PV's voor het verhinderen van een controle.
Docent
Juridisch adviseur bij Liantis.