Opnieuw extra steunmaatregelen voor de horeca goedgekeurd

De superkern heeft opnieuw extra steunmaatregelen bekendgemaakt, waar Horeca Vlaanderen ook mee voor pleitte. "De verhoging van de fiscale aftrekbaarheid voor catering en events is een belangrijk signaal voor onze zaaluitbaters, cateraars en hotels. Dat was van bij de start één van onze eisen. We zijn blij dat de regering hiermee akkoord is gegaan. Nu willen we nog snel duidelijkheid over de heropstart van de events", zegt CEO Matthias De Caluwe.

Catering


Kosten van catering evenementen 100% aftrekbaar

We blijven momenteel verder ijveren voor duidelijkheid voor onder andere cateraars en feest- en seminariezaaluitbaters. Om hen een duwtje in de rug te geven, zorgt de federale regering ervoor dat vanaf de heropstart de kosten van catering en evenementen (zoals bedrijfsfeesten bijvoorbeeld) 100% aftrekbaar zijn tot eind dit jaar. Tot nu toe was dat slechts 50% in zowel de personen- als de vennootschapsbelasting.

Opschorting decembervoorschot in 2020

Het BTW-voorschot van december 2020 wordt opgeschort. Bedrijven betalen normaal een voorschot vóór 20 december. Dit wordt met een maand uitgesteld. Hiermee wil de regering ervoor zorgen dat de liquiditeit van de bedrijven kan worden ingezet voor de kerntaken ervan.

Tax shelter voor kmo’s die geïmpacteerd zijn door COVID-19

De tax shelter bestond al voor start-ups en scale-ups. Het is een financiële stimulans voor burgers. Zij kunnen geld investeren in een vennootschap, en hiervan 30% tot 45% belastingvermindering krijgen. Zo kunnen particulieren ondernemingen ondersteunen die met een financieringstekort kampen. De regering breidt deze regeling nu uit naar kmo’s die geïmpacteerd zijn door de coronacrisis. En ook de bedrijfsleider van een kmo zal er gebruik van kunnen maken. Zo geeft de tax shelter steun aan kmo’s die het nu hard nodig hebben.