ACADEMY

Inhoud module 4 'Gecertificeerd Bierschenker'

 

In deze module, die gespreid is over twee dagen, leert u alles over bier en hoe u een perfecte pint kan tappen.

Hieronder vindt u het programma per dag:

Dag 1

Theorie:

  • Geschiedenis van bier en bierbrouwen
  • Welke grondstoffen worden gebruikt?
  • Hoe zit het brouwproces in elkaar?
  • Welke soorten bieren bestaan er?
  • De klassieke tapinstallatie en het onderhoud ervan
  • De opslag van bier

Praktijk:

  • Voorbereiden van het tappen: hoe sluit ik een vat aan, hoe controleer ik het koolzuurgehalte,... ?
  • Tappen
  • Serietappen
  • Doordrinkbieren schenken
  • Degustatiebieren schenken

Dag 2:

  • Herhaling van de theorie en beantwoorden van vragen die er nog zijn na de eerste lesdag.
  • Welke andere tapinstallaties bestaan er nog?
  • Wetgeving over (omgaan met) alcohol
  • Oefenen voor de examenproef
  • Examen

Wie slaagt voor het examen, ontvangt het 'BSB Schild'.

Keer terug