ACADEMY

Bewegende beelden maken voor sociale media


We weten dat sociale media een steeds belangrijker kanaal geworden is voor bedrijven om promotie te voeren. Video vormt daarin een grote drijvende kracht. Tegenwoordig heeft ook iedereen zijn smartphone steeds op zak en de camera’s daarin zijn meestal van een superieure kwaliteit. U heeft dus niet veel extra meer nodig om mooie beelden te maken. Veel mensen denken dat deze camera’s een vorm van “Spielerei” zijn. Maar wist u dat u met uw smartphone écht professionele resultaten kan boeken, ook voor sociale media?

c. Bewegende beelden voor social met smartphone – ONLINE VARIANT

We leren werken met onze smartphone om visueel interessante beelden te maken. We leren de mogelijkheden van de standaard camera app op iPhone en Android kennen. Ook kijken we naar een aantal gespecialiseerde apps.

Verder zijn er een aantal hardware tools die ons kunnen helpen om beter geluid en stabielere beelden te maken. We leren aan de hand van een aantal strategische voorbeelden een blueprint kennen die we kunnen gebruiken om een testimonial - of eventfilm op te nemen.

We doen een hands-on oefening achter ons computerscherm om een aantal beelden uit de blueprint zelf op te nemen. Vervolgens monteren we samen het filmpje op onze smartphone.

d. Bewegende beelden voor social met Canva

Een bewegend beeld wordt vandaag op social media veel makkelijker opgepikt dan een statisch beeld. Hoe kunnen we makkelijk bewegende beelden maken?

We leren tijdens deze opleiding werken met onze smartphone om visueel interessante beelden te maken. We leren de mogelijkheden van de standaard camera app op iPhone en Android kennen. Verder zijn er een aantal hardware tools die ons kunnen helpen om beter geluid en stabielere beelden te maken. We leren aan de hand van een aantal strategische voorbeelden een blueprint kennen die we kunnen gebruiken om goede beelden te maken.

Die brengen we vervolgens op onze desktop in Canva, waar we onze gefilmde beelden transformeren tot een video met tekstanimaties en een duidelijke call to action.

Docent

Fernando Pauwels helpt uw visuele communicatie in het oog te laten springen, door het maken van allerhande bewegende beelden die een sterk verhaal vertellen. Daarnaast is hij docent bij het grootste Adobe Certified Training Center in België.

Praktische gegevens en inschrijven

De sessie wordt online georganiseerd via Zoom. Hiervoor moet u op voorhand niets installeren.
Plaatsen zijn beperkt tot 15 deelnemers om iedereen zo goed mogelijk op weg te helpen.

Deze opleiding is kosteloos voor elke horeca-ondernemer of starter.
Klik hieronder op de sessie die u wenst te volgen en schrijf u in.

Academie opleiding: Bewegende beelden met je smartphone