Valentijn zorgt voor volle restaurants

Valentijn vieren op restaurant blijft populair bij koppels. De horecaondernemers spelen hier dan ook graag op in. Uit een steekproef van Horeca Vlaanderen blijkt dat 19 procent van de restaurants speciaal voor Valentijnsavond de deuren opent, terwijl woensdag normaal gezien hun sluitingsdag is. In totaal is 74 procent van de restaurants geopend. Bijna drie kwart van deze zaken voorziet een speciaal Valentijnsmenu en 60 procent zorgt voor speciale omkadering of een extra attentie zoals live muziek, een roos of pralines.

“Dit jaar valt Valentijn op een woensdag, dat zorgt voor extra reserveringen op een anders rustig moment in de week. Een zaak op drie geeft aan dat ze nu al volzet zijn”, weet Kurt Neyrynck, dienstdoend afgevraagd bestuurder van Horeca Vlaanderen. 

Opmerkelijk is dat 70 procent van de 256 bevraagden zegt in het kader van Tournée Minérale specifiek te voorzien in aangepaste, niet-alcoholische dranken zoals alcoholvrije aperitieven en wijnen of mocktails. Dat is een forse stijging, vorig jaar hield nog iets minder dan de helft van de zaken rekening met de alcoholvrije maand.

 

 

Kurt Neyrynck: “Onze oproep om in een kwaliteitsvol alcoholvrij aanbod te voorzien en onze inspiratiebrochure die we verdeelden binnen de sector hebben duidelijk hun effect niet gemist. Er is een steeds groter wordende groep van consumenten die geen of weinig alcohol drinkt. We moeten die toenemende vraag als opportuniteit aanzien. Met een uitgebreid en kwaliteitsvol aanbod aan alcoholvrije alternatieven kunnen uitbaters nieuwe klanten lokken en de gasten extra meerwaarde aanbieden.”