Nieuwe maatregelen van kracht: update n.a.v. nationale Veiligheidsraad

Gisteren (17 maart) kondigde de nationale Veiligheidsraad verdere maatregelen aan in de bestrijding van het COVID-19-virus. Graag sommen wij hierbij een aantal veelgestelde vragen op, om jullie duidelijkheid te bieden. Het is belangrijk om de algemene maatregelen zoals “social distancing” en goede handhygiëne te allen tijde te respecteren. In dit artikel sommen we de maatregelen op en gaan we in op een aantal veelgestelde vragen.

shutterstock_1623031354

Zorg er dus voor dat er –als u opteert om take-away te voorzien- voldoende ruimte (1,5 meter) is tussen de klanten als zij iets komen afhalen. U dient ook aan werknemers die ziek zijn (ook al zijn het lichte symptomen) naar huis te sturen. Merkt u bij uzelf dat u symptomen hebt? Dan raden wij u ook om de activiteiten volledig stop te zetten.

Indien u over een terras beschikt moet u het terrasmeubilair verplicht binnenzetten.

Hierbij sommen wij graag een aantal veelgestelde vragen op:

Blijven cafés en restaurants open?  

Cafés, uitgaansgelegenheden en feestzalen moeten sluiten. Restaurants moeten hun eetzaal sluiten. Het verbod geldt evenzeer voor de terrassen van deze etablissementen. Bedrijfsrestaurants sluiten ook.
Kunnen we nog eten afhalen en eten bestellen?

Restaurants die aan thuislevering doen, een traiteurdienst of drive-in aanbieden, mogen hun keuken wel openen. Er moet op gelet worden dat er geen lange wachtrijen ontstaan.

Blijven broodjeszaken en frituren open?  

Snackbars, broodjeszaken, frituren, ... blijven open.  Er moet op gelet worden dat er geen lange wachtrijen ontstaan en zoveel mogelijk buiten laten aanschuiven. Het verbod geldt evenzeer voor de terrassen van deze etablissementen.

Mogen hotels openblijven?

Hotels, vakantiehuizen, internaten, camping, vakantiecentra, B&B,… blijven geopend zonder toegang tot een bar, restaurant, gemeenschappelijke zalen en recreatieve ruimtes.
 

Mogen restaurants van hotels openblijven?

De keuken van een hotel mag openblijven, maar moet zijn eetzaal sluiten. Een hotelrestaurant mag dus wel roomservice aanbieden.

Wij hopen u hiermee geïnformeerd te hebben. Als wij meer informatie hebben, houden wij u op de hoogte. Volg onze zeker ook via Facebook.