Post een job voor één dag en steun jongeren wereldwijd

Op donderdag 19 oktober 2017 organiseert YOUCA vzw (voordien Zuiddag) voor de 12de keer de YOUCA Action Day. Ook als horecaondernemer kan je een of meerdere jobs beschikbaar stellen. Per werkende leerling betaal je 50 euro, dat geld wordt integraal geïnvesteerd in een van de projecten.

YOUCA_Logo_pos_RGB

Op donderdag 19 oktober 2017 organiseert YOUCA vzw (voordien Zuiddag) voor de 12de keer de YOUCA Action Day.

Dan gaan meer dan 15.000 Vlaamse en Brusselse jongeren één dag aan de slag bij een bedrijf, overheid, organisatie of particulier. Het loon dat ze daarmee verdienen gaat naar projecten van geëngageerde jongeren in het Zuiden én in België.

Ook als horecaondernemer kan je een of meerdere jobs beschikbaar stellen. Per werkende leerling betaal je 50 euro, dat geld wordt integraal geïnvesteerd in een van de projecten.

Hoe meedoen:

  • Registreer je op de website http://jobbank.youca.be
  • Kies zelf hoeveel jobs je aanbiedt en steek ze in het winkelmandje
  • Per werkende leerling betaal je 50 euro
  • Je ontvangt onmiddellijk een factuur en betaalt bij voorkeur vooraf via overschrijving, kredietkaart of Bancontact.

De werkdag is erkend als schoolactiviteit waardoor u geen Dimona-aangifte of risico-analyse moet doen. De jongeren zijn bovendien een hele dag verzekerd via de schoolpolis en via YOUCA. Je hoeft je dus niet aan de schooluren te houden. De jobs kunnen overdag, maar ook ’s avonds plaatsvinden.

 

Een van de projecten: jongerenwerking in El Salvador

Maar liefst 25 % van de Salvadoraanse jongeren gaat niet naar school en heeft evenmin een job. De dromen van deze jongeren krijgen geen kans op slagen. Die uitzichtloze situatie doet hen vluchten naar de Verenigde Staten.Trias verenigt de Salvadoraanse jongeren en geeft vormingen, stimuleert hun ondernemersspirit en werkt met de jongeren aan hun zelfvertrouwen. Zo krijgen ze de kans om hun eigen keuzes te maken, om hun lot in handen te nemen en om te bouwen aan hun dromen en toekomst. Met de steun van YOUCA zal Trias meer jongeren opleiden tot leiders en ondernemers, die ervoor zorgen dat er een alternatief is voor migratie en bendes.

Alle info vind je op www.youca.be/youca-voor-werkgevers. Voor meer vragen, tips of inspiratie neem contact op met Naomi via naomi@youca.be of 0472 83 70 02.

Facebook-1