Najaarsaanbod Horeca Academie is gekend!

Twee keer per jaar bieden we u, met steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen en Metro Cash&Carry, via de Horeca Academie een waaier aan kosteloze opleidingen aan. Het aanbod voor dit najaar is vanaf vandaag gekend. Snel inschrijven is de boodschap!

logo

Gratis kwaliteitsvolle opleidingen voor ondernemers!

 

 

 

Overzicht van de opleidingen:

Licht uw onderneming door: Tips en tricks om uw zaak te verbeteren

Deze opleiding is ondertussen een evergreen in het aanbod van de Horeca Academie. Onder het motto ‘Meten is weten’ krijgt u een hele namiddag tips en tricks om uw zaak te verbeteren.

Meer informatie vindt u hier.

 

Arbeidsrecht voor horeca: Wegwijs in de sociale wetgeving van de horecasector

Kent u het verschil in arbeidsvoorwaarden tussen een deeltijdse werknemer, een extra, een flexijobber en een student? En bent u op de hoogte van de praktische uitvoering van de begeleidende maatregelen?

Meer informatie vindt u hier.

 

Kostprijsberekening van dranken: Haal meer omzet uit je drankenkaart!

In deze opleiding leert u hoe u uw drankenkaart evenwichtig kan samenstellen en krijgt u handvaten om de marge op uw dranken te berekenen én te optimaliseren.

Meer informatie vindt u hier.

 

Contracten en onderhandelingstechnieken: Tools om tot betere afspraken te komen

Wat zijn de belangrijkste bepalingen in contracten die u ondertekent? En wat zijn do’s en don’ts in contracten die u zelf opstelt? Verder helpen we u om sterker in uw schoenen te staan tijdens de onderhandeling.

Meer informatie vindt u hier.

 

Pakketreisrichtlijn voor logies: De nieuwe wet en de gevolgen voor de logiesuitbater

Op 1 juli 2018 treedt er een nieuwe wet in werking die de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten regelt. Horeca Vlaanderen informeert logiesuitbaters tijdens deze opleiding over de belangrijkste regels van deze nieuwe wet en over de mogelijke impact ervan op uw onderneming.

Meer informatie vindt u hier.

 

Horeca gaat digitaal: Do’s en don’ts voor uw sociale media, website en wifi-verbinding

De drempel om digitaal te ondernemen is nog altijd groot in ons land. Tijdens deze opleiding behandelt de expert drie actuele digitale thema’s: hoe u als horecazaak alles uit sociale media kan halen, hoe u uw website kan optimaliseren voor maximaal effect en welke oplossingen er vandaag op de markt zijn om uw zaak uit te rusten met de beste WIFI.

Meer informatie vindt u hier.

 

Hoe omgaan met klanten met voedselintoleranties? Gluten- en lactose-intolerantie in de kijker

Naast de veertien wettelijke allergenen, waarbij u een informatieplicht hebt naar uw klanten sinds december 2014, zijn gluten- en lactose-intolerantie de meest voorkomende specifieke voedingsbehoeften. In deze opleiding leren we u hoe u eenvoudig uw dienstverlening kan aanpassen naar deze doelgroep.

Meer informatie vindt u hier.

 

Starten in de horeca: Laat uw droom niet eindigen in een nachtmerrie

Droomt u ervan om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te starten? Of hebt u de stap reeds gezet, maar zit u nog met een aantal vragen? Dan is de startersopleiding van Horeca Vlaanderen iets voor u!

Meer informatie vindt u hier.

 

No food to waste: Hoe voedselverlies aanpakken en uw foodcost verminderen? Een praktische vorming voor Kortrijkse eetgelegenheden.

Horeca Vlaanderen en de stad Kortrijk werken dit najaar samen om restaurant- en brasserieuitbaters tools aan te reiken om voedselverlies te verminderen. Ook ondernemers die niet in Kortrijk gevestigd zijn, kunnen deze opleiding volgen.

Meer informatie vindt u hier.

 

 

 

 

 

 

De opleidingen van de Horeca Academie komen tot stand met steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen en Metro Cash&Carry.

metrovlaamseoverheid