ACADEMY

Pakketreisrichtlijn voor logies: De nieuwe wet en de gevolgen voor de logiesuitbater

Op 1 juli 2018 treedt er een nieuwe wet in werking die van groot belang is voor hotels en andere logiesverstrekkers. Het betreft nieuwe regelgeving die de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten regelt. Horeca Vlaanderen informeert logiesuitbaters tijdens deze opleiding over de belangrijkste regels van deze nieuwe wet en over de mogelijke impact ervan op uw onderneming.

Deze opleiding is vooral relevant voor hotels en andere logiesverstrekkers die naast het logies ook nog andere reisdiensten verkopen. Denk hierbij aan passagiersvervoer, verhuur van auto’s of andere motorvoertuigen, maar ook andere toeristische diensten komen in aanmerking, zoals de verkoop van toegangskaarten voor concerten, sportevenementen, excursies of evenementenparken, rondleidingen, bootverhuur, fietsverhuur of wellnessbehandelingen.

Als u dergelijke pakketten zou (willen) verkopen, dan zou u volgens deze nieuwe wet beschouwd kunnen worden als ‘organisator’ van de pakketreis. Dit heeft als gevolg dat u aansprakelijk kan worden gesteld voor de goede uitvoering van alle onderdelen van het ‘pakket’. U bent dus maar beter op de hoogte van de nieuwe regels, zodat u volgende zomer niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Docent

Eve Diels is juriste bij Horeca Vlaanderen en volgde de invoering van de nieuwe wet op de voet. Ze was ook betrokken bij de onderhandelingen over deze nieuwe wetgeving.

Praktische gegevens en inschrijven

Aanvang 14u - Einde 17u

Deze opleiding is gratis voor elke horeca-ondernemer of starter.

Klik hieronder op de sessie die u wenst te volgen en schrijf u in.