ACADEMY

Omgaan met sociale controles: uw rechten en plichten bij een inspectie.

Vroeg of laat wordt elke horeca-ondernemer geconfronteerd met een fiscale of een sociale controle (of zelfs allebei tegelijk). Prettig is dit nooit, want men kan altijd wel een opmerking maken op de boekhouding of een (verkeerd uitgehangen) arbeidsreglement. Soms gaat het om ernstigere zaken zoals verwerping van de boekhouding of PV's voor het verhinderen van een controle.

Deze praktische opleiding heeft tot doel u een soort van EHBC (eerste hulp bij controles) aan te bieden. Zij biedt een antwoord op onder meer volgende vragen:

  • Hoe bereid ik een controle voor?
  • Wat bij een onverwachte controle?
  • Wat mag de controlerende ambtenaar (niet) en wat is de rol van elk van de actoren (controleurs, inspecteurs, politieagenten, advocaat....)?
  • Wat zijn mijn rechten en welke gevolgen heeft een schending van deze laatste?
  • Hoe beperk ik de schade?

Docent

Dave Danckaerts is sociaal jurist bij Horeca Vlaanderen en geeft in die functie adviezen inzake arbeidstijdenregeling, sociale inspectie, gelegenheidsarbeid, enzovoort.

Praktische gegevens en inschrijven

Aanvang 14u - Einde 17u

Deze opleiding is kosteloos voor elke horeca-ondernemer of starter.

Klik hieronder op de sessie die u wenst te volgen en schrijf u in.