ACADEMY

No food to waste: Hoe voedselverlies aanpakken en uw foodcost verminderen?

Wereldwijd gaat een derde van al het geproduceerde voedsel verloren. Dit is niet alleen ethisch onverantwoord, maar betekent ook een economisch verlies omdat waardevolle grondstoffen zo verloren gaan. Bovendien heeft het weggooien van voedsel een negatieve impact op het milieu. Je gooit niet alleen geld weg, maar ook de energie die in teelt, verwerking, verpakking, koeling en transport is gestoken. De preventie van voedselverlies levert u als uitbater geld op en draagt bij tot duurzaamheid.

In oktober 2015 lanceerde Horeca Vlaanderen de campagne No food to waste, waarin horeca-ondernemers worden opgeroepen een engagement aan te gaan om hun voedselverliezen te verminderen. Reeds meer dan 350 ondernemers ondertekenden ondertussen dit engagement. Tijdens deze opleiding reiken we u praktische tips en tools aan om voedselverlies nog verder te beperken én aan te tonen hoe dit geld zal opleveren.

Weet u hoeveel kilogram voedingsresten in uw afval belanden? Hebt u een ‘plan B’ om restjes de volgende dag op een eenvoudige manier te verwerken? En wat is de link met foodcostberekening en menu-engineering? De lesgever toont wat de mogelijkheden zijn en legt meteen de link naar de berekening van uw foodcost en hoe u deze principes kan toepassen in de samenstelling van uw menu(kaart).

Een voorproefje leest u al op www.nofoodtowaste.be

Docent

Dany Dhollander reisde na zijn opleiding Hotelmanagement de wereld rond als consultant voor diverse bedrijven in de voedingssector. Nu concentreert hij zich op het geven van opleidingen aan de horecasector met de focus op foodcost.

Praktische gegevens en inschrijven

Aanvang 14u - Einde 17u

Deze opleiding is kosteloos voor elke horeca-ondernemer of starter.

Klik hieronder op de sessie die u wenst te volgen en schrijf u in.

Er zijn geen bijeenkomsten gevonden.