ACADEMY

Kostprijsberekening van dranken: Haal meer omzet uit uw drankenkaart!

In het voorjaar van 2017 bood de Horeca Academie u de opleiding foodcostcalculatie aan, waarbij we de marge van uw gerechten onder de loep namen. Dit najaar verplaatsen we de focus naar de margeberekening van dranken, oftewel de beveragecost. De principes die van toepassing zijn op uw gerechten, kan u namelijk vertalen naar uw drankenkaart!

Een goed samengestelde drankenkaart kan de omzet van je zaak sterk beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan ‘homemade’ dranken, die ontzettend populair zijn en een grote marge opleveren. In deze opleiding leert u hoe u uw drankenkaart evenwichtig kan samenstellen en krijgt u handvaten om de marge op uw dranken te berekenen én te optimaliseren.

Docent

Dany Dhollander reisde na zijn opleiding Hotelmanagement de wereld rond als consultant voor diverse bedrijven in de voedingssector. Nu concentreert hij zich op het geven van opleidingen aan de horecasector met de focus op kostprijsberekening.

Praktische gegevens en inschrijven

Aanvang 14u - Einde 17u

Deze opleiding is gratis voor elke horeca-ondernemer of starter.

Klik hieronder op de sessie die u wenst te volgen en schrijf u in.