ACADEMY

Hoe omgaan met klanten met voedselintoleranties? Gluten- en lactoseintolerantie in de kijker

U hoort de term ‘allergie’ en ‘intolerantie’ tegenwoordig allicht wel vaker in uw zaak. Deze groep klanten met specifieke voedingsbehoeften wordt bovendien steeds groter. In België heeft drie procent van de volwassenen een voedselallergie en daarnaast hebben 1 op 200 Belgen een glutenintolerantie; twee procent van de Belgen is lactose-intolerant.

Naast de veertien wettelijke allergenen, waarbij u een informatieplicht hebt naar uw klanten sinds december 2014, zijn gluten- en lactose-intolerantie de meest voorkomende specifieke voedingsbehoeften. Wil u op de hoogte zijn van de manier waarop u eenvoudig uw dienstverlening kan aanpassen naar deze doelgroep? Dan is deze opleiding een aanrader!

Kent u het verschil tussen een allergie en een intolerantie? Welke kenmerken zijn eigen aan een gluten- en lactose-intolerantie? En hoe gaat de intolerante consument zelf om met deze problematiek? Daarnaast geeft de lesgever praktische tips om kruiscontaminatie in de keuken te voorkomen én voorbeelden van alternatieve recepturen, zodat u de volgende dag direct aan de slag kan.

Bovendien ontvangt u tijdens de opleiding de nodige documentatie (zoals posters, kaarten en recepten) die u in uw zaak kan gebruiken én een opleidingscertificaat. Dit attest kan u gebruiken in uw marketingstrategie naar deze doelgroep.

Docent

Joyce Buysse en Agathe Devroede zijn voedingsdeskundigen bij het consultancybedrijf AMNorman. Ze begeleiden dagelijks horecazaken en voedingsbedrijven omtrent allergenen en intoleranties.

Praktische gegevens en inschrijven