ACADEMY

De nieuwe Europese privacyregels (GDPR): Hoe persoonsgegevens bewaren en verwerken?

Op 25 mei 2018 treden er nieuwe Europese privacyregels in werking, onder de term GDPR (General Data Protection Regulation). Deze wetgeving legt nieuwe én strengere regels op inzake het omgaan met persoonsgegevens.

Houdt u uw klanten op de hoogte van uw promoties via mailings? Werkt u met een getrouwheidskaart? Houdt u de gegevens van uw leveranciers bij in een database? Hebt u personeel in dienst en beschikt u dus over personeelsgegevens? Dan gelden er vanaf mei 2018 striktere regels over de manier waarop u deze gegevens bewaart en verwerkt. Deze wetgeving is van toepassing op elke onderneming, dus ook op uw horecazaak.

Horeca Vlaanderen informeert horeca-ondernemers over deze nieuwe privacyregels via deze infosessie. U krijgt antwoord op volgende vragen:

  • Welke veranderingen worden ingevoerd en wat betekent dit in de praktijk voor mijn zaak?
  • Wat doe ik met gegevens die ik ontvang via reservaties (kredietkaartgegevens, allergeneninfo, hallal)?
  • Mag ik nog ‘direct mailings’ doen naar mijn (potentiële) klanten?

Docent

Bart Van den Brande is managing partner en Freekje De Vidts is advocate bij Sirius Legal. Zij adviseren tal van kleine en grote ondernemingen in het kader van privacywetgeving en de GDPR en ontwikkelden in dat kader een Start2GDPR toolkit.

Praktische gegevens en inschrijven

Aanvang 14u - Einde 17u

Deze opleiding is kosteloos voor elke horeca-ondernemer of starter.

Klik hieronder op de sessie die u wenst te volgen en schrijf u in.

Er zijn geen bijeenkomsten gevonden.