ACADEMY

Contracten en onderhandelingstechnieken: Tools om tot betere afspraken te komen

Als horeca-ondernemer ondertekent u regelmatig contracten, maar u hebt ongetwijfeld ook mondelinge overeenkomsten. Deze overeenkomsten bepalen de voorwaarden waaronder u zaken doet. U kan dus maar beter goed op de hoogte zijn van de belangrijkste bepalingen en sterk in uw schoenen staan om hierover te onderhandelen.

Maar wat zijn de belangrijkste elementen waar u in elke overeenkomst op moet letten? In deze basisopleiding helpen we u op weg om de contracten goed te begrijpen en vooral: om goed met contracten om te gaan.

Daarnaast stelt u vermoedelijk zelf ook contracten op, maar wat zijn do’s en don’ts in uw eigen contracten? We loodsen u door clausules en formuleringen die handig van pas kunnen komen (o.a. algemene voorwaarden). En hoe gaat u achter uw geld aan indien de klant onverhoopt toch niet betaalt?

Verder helpen we u om de onderhandeling zelf goed te voeren: hoe voorbereiden, welke strategie hanteren, hoe het gesprek voeren, hoe de gesprekspartner inschatten, hoe afronden,… Kortom: technieken die er voor zorgen dat u een overeenkomst hebt waar u (én uw gesprekspartner) gelukkig mee bent.

Docent

Filip Nicasi is zaakvoerder van Horeca Partners. Hij heeft een jarenlange ervaring in de management- en communicatiesector specifiek voor horeca.

Praktische gegevens en inschrijven

Aanvang 14u - Einde 17u

Deze opleiding is gratis voor elke horeca-ondernemer of starter.

Klik hieronder op de sessie die u wenst te volgen en schrijf u in.