ACADEMY

Arbeidsrecht voor horeca: Wegwijs in de sociale wetgeving van de horecasector

Kent u het verschil in arbeidsvoorwaarden tussen een deeltijdse werknemer, een extra, een flexijobber en een student? Weet u wanneer uw personeelsleden recht hebben op inhaalrust? Of rekent u volledig op uw sociaal secretariaat om uw personeelskosten te beheren? Toch kan u maar beter zelf op de hoogte zijn van de belangrijkste regels in de sociale wetgeving, aangezien u de eindverantwoordelijke bent voor de uitbetaling van een correct loon aan uw medewerkers en het respecteren van de arbeidsregels.

Daarnaast voerde de regering in januari 2016 de geregistreerde kassa in, gekoppeld aan een aantal begeleidende maatregelen voor de horecasector. In deze opleiding krijgt u een update van deze maatregelen, zoals de regels voor het tewerkstellen van flexijobbers en de toepassing van de voordelige overuren.

Docent

Dave Danckaerts is sociaal jurist bij Horeca Vlaanderen en geeft in die functie adviezen inzake arbeidstijdenregeling, sociale inspectie, gelegenheidsarbeid, enzovoort.

Praktische gegevens en inschrijven

Deze opleiding vindt plaats tijdens de Horecabeurs in Bredene.

Aanvang 10u - Einde 12u

Deze opleiding is gratis voor elke horeca-ondernemer of starter.

Klik op de link hieronder om u in te schrijven.

Er zijn geen bijeenkomsten gevonden.