ACADEMY

Allergenen in de horeca: Wettelijke verplichtingen en praktijkgerichte tips

In het najaar van 2014 werd de nieuwe allergenenwetgeving van kracht. Dit betekent dat u sinds dan wettelijk verplicht bent uw klanten te informeren over de aanwezigheid van allergenen in uw gerechten. Horeca Vlaanderen ijverde voor het verkrijgen van een uitzondering op de Europese regelgeving, waardoor ondernemers de informatie mondeling mogen meedelen in plaats van schriftelijk. Dit op voorwaarde dat een schriftelijke interne procedure wordt uitgewerkt.

Wat is een allergie en kent u de veertien wettelijke allergenen?
Tijdens deze opleiding leert u wat er wettelijk verplicht is, maar ook wat deze regelgeving praktisch voor u betekent in uw horecazaak. Bovendien worden alle details over de verplichte interne procedure uit de doeken gedaan.

Ter plaatse krijgt u het opleidingsmateriaal en handige fiches. Bovendien ontvangt u achteraf documenten die u op weg helpen om de wet in praktijk om te zetten in uw mailbox.

Docent

Joyce Buysse is voedingsdeskundige bij het consultancybedrijf AMNorman. Zij is gespecialiseerd in allergenenmanagement en kent de wetgeving en haar praktische consequenties door en door.

Praktische gegevens en inschrijven

Deze opleiding vindt plaats tijdens de Vita Sana Beurs in Brussels Expo.

Aanvang 11u - Einde 12u30

In de bevestigingsmail die u een week voordien ontvangt, zal u een code ontvangen waarmee u de beurs gratis kan bezoeken.

Er zijn geen bijeenkomsten gevonden.